Рубрики Новини

Три поради від операторів, як знизити навантаження на мобільну мережу

Опубликовал
Сергій Кулеш

Починаючи з 24 лютого, мобільні мережі українських операторів працюють в умовах підвищеного навантаження, на додачу частина існуючого обладнання зруйнована в результаті обстрілів російськими військами. Представники операторів навіть у таких умовах намагаються забезпечити безперервність зв’язку, але нагадують, що лише три прості кроки дозволяють помітно знизити навантаження на мережу.

Отже, для цього потрібно:

  • ✔️ вимкнути автозавантаження медіа в месенджерах
  • ✔️ встановити низьку якість відео в YouTube
  • ✔️ за можливості використовувати Wi-Fi

Ці три прості поради можуть допомогти комусь відправити життєво важливе повідомлення.

Зокрема, Vodafone Україна відзначає стрімке зростання інтернет-трафіку від початку війни. Так в період з 24.02 по 10.03 середньодобовий трафік суттєво збільшився, у деяких областях – до 2,5 разів. Найбільше зростання – у сегменті месенджерів та соціальних мереж.

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

Потреба в постійному оновлені інформації створює величезне навантаження на мережі операторів і може заважати користуватися традиційними послугами, коли це дійсно потрібно. Фахівці компанії вже провели комплекс заходів щодо оптимізації мережі в умовах підвищеного навантаження. Інженери компанії також невідкладно реагують на позаштатні ситуації і роблять усе можливе, аби забезпечити стабільну роботу мережі.

 

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Сергій Кулеш