Тризуб вже встановлений на монумент «Батьківщина-мати»

Опубликовал
Андрей Русанов

Зранку 6 липня замість радянського герба київський монумент «Батьківщина-мати» отримав український тризуб. Роботи з упорядкування монумента ще тривають та мають бути завершені до Дня незалежності.

Як можна побачити на фотографіях, український герб вже встановлений на щит, але простір навколо нього ще не оформлений. Тризуб був доставлений до монумента ще вчора, його встановлення відклали до світлої частини доби.

Встановленню тризуба на «Батьківщину-мати» передувала жвава суспільна дискусія. Цей крок має величезне символічне значення, але є питання щодо фінансування таких робіт під час війни, яка вимагає концентрації коштів на озброєнні. Та й не всім подобається ідея збереження радянського монумента взагалі.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Обговорення теми демонтажу радянського герба та встановлення тризубу розпочалося рік тому. У «Дії» було проведене опитування, у якому 85% учасників підтримали заміну  герба СРСР на тризуб. ₴28 млн на проведення робіт надали приватні інвестори.

Також Національний музей історії України у Другій світовій війні запропонував перейменувати монумент на «Україна-мати». Пропозиція знаходиться на розгляді у Мінкульті.

Джерела: Суспільне, Українська правда

Disqus Comments Loading...