У браузері DuckDuckGo знайшли трекери реклами Microsoft. Пошуковик підтвердив відстеження дій користувачів

Опубликовал
Максим Григор'єв

DuckDuckGo став альтернативою для цінителів конфіденційності, але недавнє відкриття показує, що фірмовий браузер не був повністю захищеним від стеження. За словами дослідника безпеки Зака ​​Едварда, мобільний браузер DuckDuckGo розкриває IP-адреси користувачів для сервісів Microsoft.

Bing є однією з основних пошукових систем, які використовує DuckDuckGo. Щоразу, коли користувач натискає на оголошення компанії, служба розкриває його IP-адресу серверам Microsoft Advertising. Також мобільний браузер DuckDuckGo не блокує трекери Microsoft на вебсайтах. До списку входять близько 400 сайтів, серед них сторінки Wikipedia, Facebook або Workplace.

Зрозуміло, компанія вирішила внести ясність у це питання. Як пояснює Габріель Вайнберг, генеральний директор DuckDuckGo, Microsoft не може отримати доступу до результатів вашого пошуку в браузері.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Крім того, він прокоментував, що всі файли cookie компанії також блокуються сервісами DuckDuckGo. Однак, коли ви відвідуєте вебсайт, що містить трекери Microsoft, ваша інформація буде показуватися на інших платформах, таких як Bing та LinkedIn. Вайнберг також уточнив, що контракт із Microsoft впливає лише на браузер, а не на пошукову систему.

«Оскільки ми робимо наш захист вищим і вищим, де тільки можемо, користувачі все одно отримують значно більше захисту конфіденційності з DuckDuckGo, ніж при використанні Safari, Firefox та інших браузерів. Наша мета завжди полягала в тому, щоб забезпечити максимальну конфіденційність в одному завантаженні».

Габріель Вайнберг

Глава DuckDuckGo також пообіцяв змінити опис браузера у Play Store та App Store та роз’яснити можливе стеження з боку Microsoft.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Максим Григор'єв