Україна отримала від Данії дрони для розмінування, які здатні виявляти металеві предмети на глибині до 3 метрів

Опубликовал
Вадим Карпусь

Данія надала Україні новий пакет військової допомоги, який включає БПЛА для розмінування. Вони дають можливість саперам дистанційно сканувати території та визначати місця із вибухонебезпечними предметами.

Зазначається, що безпілотники для технічного обстеження територій перед розмінуванням оснащені відповідними сканерами. Вони здатні виявляти магнітні аномалії у землі, воді та на поверхні. При цьому сенсори можуть отримувати інформацію про металеві предмети на глибині до 3 метрів. Всього Україна отримає 6 таких безпілотників.

«Сучасні технічні засоби дають можливість українським саперам дистанційно сканувати території та визначати місця, де знаходяться вибухонебезпечні предмети, а також інші об’єкти, що несуть ризик для життя людей», – підкреслив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Розрахунок такого комплексу БПЛА для розмінування складається із двох людей – оператора та пілота. Відповідних спеціалістів готували у Данії протягом 3 тижнів. Українських військовослужбовців навчили технічним складовим комплексу та провели практичні тренування із застосуванням БПЛА на місцевості.

Нині фахівці та отримані безпілотники вже успішно працюють над виявленням вибухонебезпечних предметів.

Джерело: Олександр Павлюк

Disqus Comments Loading...