«Україна поруч» – новий проект на платформі Google Arts & Culture, який розповідає про мистецтво, культуру та історію України

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія Google оголосила про запуск проєкту «Україна поруч» (Ukraine is Here). Це нова колекція на платформі Google Arts & Culture, яка демонструє непохитний дух України й дозволяє кожному досліджувати багату культуру й традиції нашої країни.

Колекція «Україна поруч» дозволяє всім охочим переглянути інтерактивні історії про українську культуру, мистецтво, архітектуру й природні ландшафти. Для цього використовуються музика, відео, екскурсії проєкту «Перегляд вулиць», 3D-моделі та віртуальні галереї, зібрані на одній платформі.

Віртуальним дослідникам пропонуються унікальні архітектурні перлини, такі як Будинок з химерами, дерев’яні церкви Карпатського регіону чи Резиденція митрополитів Буковини й Далмації. Також є змога дізнатися про національні парки та біосферні заповідники України, які займають площу понад 600 тис. км2. Користувачі зможуть переглянути захопливі краєвиди з висоти пташиного польоту зі скель Довбуша, гори Маковиця чи Ужанського парку.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Завдяки зусиллям української команди з оцифрування Skeiron, платформа здатна продемонструвати понад 40 3D-моделей архітектурних об’єктів у Google Arts & Culture і в Google Пошуку. Серед таких культурних пам’яток – Софійський собор, замок Паланок і Національна опера України. Крім того, користувачі проєкту «Україна поруч» мають змогу завітати на віртуальні виставки і переглянути роботи українських художників, ознайомитися з багатовіковими традиціями та обрядами, дізнатися про ремесла.

Дізнайтеся більше про проєкт «Україна поруч» можна на сторінці goo.gle/ukraine або за допомогою мобільного додатка Google Arts & Culture на iOS та Android.

Disqus Comments Loading...