Українцям доведеться жити в режимі відключень електроенергії щонайменше до кінця березня — гендиректор YASNO

Опубликовал
Володимир Скрипін

Прогнозується, що в режимі відключень електроенергії українцям доведеться жити щонайменше до березня, повідомив гендиректор енергопостачальної компанії YASNO (субхолдинг ДТЕК) Сергій Коваленко.

Наразі енергетики попри несприятливу погоду докладають максимум зусиль для відновлення енергетичних мереж, які зруйнували росіяни, до настання ще більших холодів. Ситуація сильно відрізняється в межах міст. Водночас гендиректор YASNO наголошує реальність така, що у режимі відключень доведеться жити щонайменше до кінця березня.

За словами Сергія Коваленка, за умови відсутності нових атак на енергомережу та нинішніх об’ємів генерації електроенергії дефіцит потужності зможуть рівномірно розподілити по всій країні. Це означає, що відключення відбуватимуться скрізь, проте вони будуть менш тривалими та відчуватимуться не так гостро. Водночас зараз існують два прогнози розвитку цієї ситуації в залежності від нових атак росії:

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися
  • Позитивний: нових атак не відбувається, повертається попередній рівень генерації. Тоді Україна, ймовірно, матиме вдосталь електроенергії, тому зможе відмовитися від відключень узагалі.
  • Негативний буде в тому разі, якщо мережу сильно пошкодять унаслідок атак. Тоді доведеться залучати не лише погодинні стабілізаційні відключення, але й екстрені, за яких світла може не бути дуже тривалий час.

«Мені здається, слід бути готовими до різних варіантів, навіть до найгірших. Запасіться теплим одягом, ковдрами, продумайте варіанти, які допоможуть вам перечекати довге відключення. Краще зараз це зробити, аніж потім бідкатись і звинувачувати когось. Тим більше всі ми знаємо, хто винен насправді»,

Сергій Коваленко,

гендиректор YASNO

Внаслідок масових російських ракетних обстрілів майже половину енергосистеми України виведено з ладу (15 листопада по Україні росіяни випустили близько сотні ракет, що навіть більше ніж 10 жовтня, коли окупанти ударили 84 ракетами). Зараз екстрені відключення електроенергії застосовуються у всіх регіонах, що своєю чергою впливає на роботу телекомунікаційної та комунальної інфраструктури. Тут важливо розуміти, що відключення електрики — це тимчасове явище, яке українці витримають, як і все інше, а от росіян попереду чекають вічні страждання. І пам’ятайте, що найтемніше перед світанком.

Disqus Comments Loading...