«Укроборонпром» тизерить дрон-камікадзе, який має дальність 1000 км та бойову частину 75 кг, а «Повернись живим» та ГУР — спільний проєкт зброї дальнього ураження «Бавовна у москві»

Опубликовал
Володимир Скрипін

У відповідь на ранішню терористичну атаку з боку росії іранськими дронами-камікадзе Shahed 136 / “Герань-2” по центру Києва державний концерн «Укроборонпром» анонсував власний ударний дрон, здатний уражати цілі на відстані до 1000 кілометрів, а Фонд «Повернись живим» проєкт далекобійної зброї з промовистою назвою «бавовна у Москві».

Дрон-камікадзе «Укроборонпром»

В «Укроборонпром» повідомили, що розробка загадкового (поки що безіменного) безпілотника, який матиме бойову частину 75 кг, завершується. До свого допису у Facebook представники «Укроборонпром» прикріпили тизер — фото того, що, ймовірно, є частиною обшивки корпусу майбутнього дрона (заголовне фото). Перше, що впадає в око — це оригінальний візерунок, яким прикрасили деталь: чітко проглядається силует хижої пташки (сокола чи яструба) з Тризубом та вишивкою/пікселем.

В «Укроборонпромі» окремо зазначили, що працюють у посиленому режимі з часу повномасштабного вторгнення, проте не можуть так часто ділитися новинами, як хотілося б з очевидних причин.

«ЗСУ перемагають на полі бою, а тому атаки повітряними «мопедами» — ніщо інше, як агонія російської федерації. Залякування, терор цивільних мирних людей — їхні ниці методи».

Ми практично нічого вам не розповідаємо (так треба, повірте), але це «нічого» успішно працює на полі бою, а ще деяке «нічого» раз за разом проходить успішні випробування.

Ви скажете, цього недостатньо. Згодні, тому віддаємо перевагу працювати 24/7, аніж заполоняти медіапростір голосними заявами.

із офіційної заяви «Укроборонпром»

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Залишається пригадати, як раніше (наприкінці вересня) «Укроборонпром» анонсував новий завод з виробництва боєприпасів, який будують спільно з країною-членом НАТО (деталі будівництва заводу і країну-партнера поки не називають з міркувань безпеки).

«Бавовна у москві» — спільний проєкт Фонду «Повернись живим» та Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Рівно тиждень тому, 10 жовтня, директор Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим» Тарас Чмут натякнув на велику закупівлю, яку «почують в Москві». А сьогодні після атаки на Київ і низку інших міст України SMMники «Повернись живим» двома заходами розповіли перші подробиці про наступний вагомий проєкт під промовистою назвою «Бавовна у москві», який, за словами представників Фонду, пов’язаний з роботою на дальні дистанції.

Як випливає з повідомлень вище, це новий проєкт з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України щодо закупівлі невідомого озброєння з великим радіусом дії, над яким команда «Повернись живим» працювала близько двох місяців і днями остаточно його законтрактувала. Що це за зброя та коли вона з’явиться в України, поки не повідомляють (сподіваємося, що вже дуже скоро). У Фонді обіцяють надати детальну інформацію про проєкт та його вартість згодом.

У Фонді також повідомили, що приголомшені кількістю пропозицій задонатити «на великий бум» та, оскільки фінансова складова цього проєкту вже реалізована, це неможливо. Водночас охочі можуть підтримати гривнею можуть долучатися до системної допомоги Силам оборони України (читай: донатити на рахунки «Повернись живим»).

Disqus Comments Loading...