Рубрики Новини

«Укрпошта» домовилася з 14 країнами про безоплатну доставку відправлень до України

Опубликовал
Володимир Скрипін

«Укрпошта» продовжує домовлятися з поштами світу, щоб вони надали пільгові умови для доставки в Україну на період війни — наразі вже 14 поштових операторів інших країн запровадили безоплатну доставку відправлень до України, повідомляє пресслужба національного поштового оператора.

Йдеться про доставку з-за кордону до конкретних одержувачів в Україні із зазначенням одержувача, адреси, індексу та контактного номеру телефону. Ці відправлення Укрпошта, як національний поштовий оператор, безплатно доставляє до своїх відділень в Україні, де отримувачі зможуть їх забрати. Надсилати можна одяг, господарчі товари, продукти у заводській упаковці до 10 кг, невелику кількість безрецептурних ліків. Заборонено надсилати алкоголь та товари військового призначення.

Пошти світу, які пропонують безоплатну доставку до України (станом на 8 квітня)

  • Австрія. Пошта Австрії (Österreichische Post AG) безплатно надсилає відправлення до 30 кг в Україну зі своїх поштових відділень, а також поштових відділень партнерів. Докладніше — за посиланням.
  • Вірменія. З 15.03.2022 р. Пошта Вірменії знижує вартість доставки до України на 60%. Крім цього клієнти можуть безплатно відправляти гуманітарну допомогу в посилках до 10 кг з Головпоштамту Пошти Вірменії Haypost на адресою: Вірменія, Єреван, вул. Сар’яна, 22, 0002.
  • Гернсі. Пошта Гернсі (Guernsey Post) надає безплатну послугу з пересилання адресних і безадресних посилок з гуманітарною допомогою до України. Безадресні посилки приймаються у Головпоштамті та відправляються на адресу складу в Польщі, звідки їх доставляють до України (адреса складу, а також вимоги до пакування зазначені на сайті). Також можна відправити безплатну посилку або лист конкретному адресату з Головпоштамту Envoy House.
  • Гібралтар. З 02.03.2022 р. Королівська Пошта Гібралтару (Royal Gibraltar Post) доставляє в Україну відправлення, зокрема листи, дрібні пакети та посилки до 5 кг, безплатно. Гуманітарну пошту приймають у Головпоштамті Royal Gibraltar Post Office, що на Main Street.
  • Грузія. З 01.03.2022 р. клієнти Пошти Грузії (Georgian Post) у кожному поштовому відділенні можуть відправляти посилки в Україну безплатно.
  • Джерсі. З 1 березня Пошта Джерсі надає безплатну послугу з пересилання відправлень до України. Посилки можна відправити з відділень на Broad Street Post Office та Rue des Pres Post Office.
  • Естонія. Пошта Естонії (Omniva) безплатно доставляє в Україну посилки вагою до 30 кг з усіх поштових відділень. Деталі про те, як відправити — за посиланням.
  • Ірландія. An Post (Пошта Ірландії) безплатно зголосилася пересилати до України листи, дрібні пакети та посилки до 20 кг, оформити відправлення можна у будь-якому з поштових відділень An Post. Також Пошта Ірландії у своїх відділеннях надає безплатно низку послуг для українців, які емігрували у зв’язку з війною, а саме: поповнення SIM-картки на три місяці, одержання безпечної віртуальної адреси (для тих, хто не має поштової адреси), одержання/надсилання грошових переказів Western Union без комісії тощо.
  • Кіпр. Пошта Кіпру (Cyprus Post) запустила зі своїх відділень безплатну доставку посилок вагою до 5 кг в Україну.
  • Польща. Пошта Польщі (Poczta Polska) запустила безплатну доставку гуманітарної допомоги в Україну у відправленнях EMS вагою до 20 кг. Посилки можна надіслати з відділень, що приймають відправлення EMS. Докладніше — за посиланням.
  • Словенія. У відділеннях Пошти Словенії (Pošta Slovenije) до України можна відправляти безплатні посилки з гуманітарною допомогою. Деталі доставки — за посиланням.
  • Словаччина. Пошта Словаччини (Slovenská pošta) безплатно надсилає в Україну посилки вагою до 5 кг. Докладніше — за посиланням.
  • Угорщина. Пошта Угорщини (Magyar Posta) безплатно надсилає в Україну посилки з усіх поштових відділень. Докладніше — за посиланням.
  • Чехія. Пошта Чехії (Česká Pošta) пропонує безплатне відправлення стандартної посилки до 30 кг в Україну. Насамперед необхідно заповнити митну декларацію (краще це зробити онлайн на www.PoslatZasilku.cz), видрукувати її й принести разом із посилкою до відділення. Є можливість також заповнити декларацію у поштовому відділенні. Клієнти можуть відправити до України до 5 стандартних посилок (як економ, так і пріоритетних) вагою до 30 кг. Докладніше — за посиланням.

«Укрпошта» забезпечує приймання вхідних відправлень в Україну більше ніж з 40 країн світу, а саме — Великобританії, Німеччини, Франції, Польщі, Італії, Іспанії, Швейцарії, Молдови, Швеції, Казахстану, Норвегії, Австрії, Чеської республіки, Бельгії, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії, Румунії, Греції, Грузії, Об’єднаних Арабських Еміратів та низки інших країн.

Front-end developer.
Закінчуйте курс з гнучким графіком Front-end developer та починайте заробляти вже через 7 місяців! Допоможемо з працевлаштуванням!
Отримати деталі про курс
Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін