Рубрики Новини

Умови «Дія.City» для ІТ-компаній спростили на період воєнного стану [Що змінилося]

Опубликовал
Володимир Скрипін

Спрощення умов «Дія.City» стало черговим кроком уряду слідом за митними та податковими пом’якшеннями, спрямованим на підтримку української економіки у стані війни з рф. Про конкретні зміни, які максимально спрощують отримання спеціальних правових та податкових умов для IT-компаній, розповіли в Мінцифрі.

Як саме змінився «Дія.City»

  • Критерії для ІТ-компаній максимально спрощені. На час воєнного стану невідповідність критеріям щодо кількості співробітників, середньої зарплати тощо не є причиною для позбавлення статусу резидента. Це стосується як чинних резидентів, так і компаній, що прагнуть долучитися до «Дія.City».
  • Скасовано звіт про відповідність та незалежний аудиторський висновок. Щоб спростити процес адміністрування компаніям, звіт не треба буде подавати до 1 січня року, який буде наступним після припинення воєнного стану.
  • Податкові умови «Дія.City» залишаються незмінними.

Запуск «Дія.City»«Дія.City» — спеціальний правовий режим для IT-індустрії, який включає особливу схему оподаткування та працевлаштування для айтівців, а також особливі преференції для компаній-резидентів. В його основі — декілька законів, а саме: рамковий «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» № 1667-ІХ та податковий «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» № 1946-ІХ. відбувся 8 лютого 2022 року. Станом на 15 березня понад 100 українських та міжнародних IT-компаній стали резидентами «Дія.City». Подати заявку на резидентство до «Дія.City» та дізнатися умови можна на офіційному сайті проєкту, а отримати консультацію за цим посиланням.

До початку війни в Мінцифрі прогнозували, що завдяки «Дія City» темпи росту ІТ-сектора можуть подвоїтися до 40–50% на рік, а доходи IT-галузі в Україні до 2025 року можуть зрости з теперішніх $6 млрд до $16,5-$17 млрд. Водночас кількість робочих місць у галузі може збільшитися до 450 тис., а ІТ-індустрія зможе досягти 10% у ВВП країни (зараз частка становить близько 3,7-4,2%).

Онлайн-курс "Стратегічний маркетинг" від Laba.
Навчіться збільшувати ROI компанії, відстежувати тренди просування та завойовувати нові ринки завдяки комплексній маркетинговій стратегії.
Програма курсу і реєстрація
Disqus Comments Loading...