Уряд США розіграє $20 млн у змаганні розробників систем безпеки на основі ШІ

Опубликовал
Андрій Русанов

Адміністрація президента США виділила майже $20 млн на розробку засобів кібербезпеки на основі ШІ для критичної інфраструктури. Хакери “розіграють” цей призовий фонд, змагаючись у розробках.

Ініціатива AI Cyber ​​Challenge співпрацює з провідними компаніями в галузі штучного інтелекту, такими як Anthropic, Google, Microsoft та OpenAI, які зроблять свої технології доступними для змагань. Про челендж було оголошено на хакерській конференції Black Hat USA у Лас-Вегасі.

Навесні відбудеться відбірковий турнір, який визначить до 20 найкращих команд, змагання продовжиться на конференції з безпеки DEF CON 2024. Не більше п’яти команд виграють по $2 млн кожна і пройдуть у фінал, який відбудеться на DEF CON 2025. Три найкращі команди отримають додаткові призи, зокрема головний приз у розмірі $4 млн.

Конкурсантам буде запропоновано відкрити вихідний код своїх систем, щоб їх можна було широко використовувати. Фонд безпеки з відкритим вихідним кодом Linux Foundation виступає як консультант з цього питання.

Онлайн-курс "Tableau для аналізу та візуалізації даних" від robot_dreams.
Навчіться створювати інтерактивні візуалізації та працювати із широким спектром аналізу даних навіть без уміння писати код завдяки функціоналу Tableau.
Детальніше про курс

Відповідальне за конкурс Агентство перспективних оборонних дослідницьких проєктів заявило, що виділить до $1 млн семи малим компаніям, які виявлять бажання брати участь у ньому.

Уряд США сподівається, що можливості ШІ допоможуть ще більше убезпечити критично важливі системи країни.

Джерело: CNBC

Disqus Comments Loading...