Рубрики НовиниWTF

USB-порти PS5 масово «плавились» на кіберспортивному турнірі Evo 2023

Опубликовал
Катерина Даньшина

Кіберспортивний турнір з файтингів Evo 2023 у Лас-Вегасі цими вихідними відзначився пошкодженими USB-портами PlayStation 5.

У соцмережах з’явилась низка публікацій, в яких учасники скаржаться на те, що USB-аксесуари під час підключення до консолей перегрівалися та плавилися.

Нинішній інженер доповненої реальності Google (і колишній співробітник Meta і Microsoft) Едуардо Куерво, який вперше відвідав турнір лише цього року, опублікував в X (Twitter) фотографію USB-роз’єму контролера, на якому видніються розплавлені елементи синього кольору.

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

«‎Мій контролер – не єдиний, що розплавився. Це жахливо. Вам потрібно щось зробити з відсутністю розсіювання тепла, особливо якщо ви збираєтеся використовувати PS5 на турнірах», – написав Куерво.

Кілька користувачів опублікували подібні дописи:

«EVO доводить, що PS5 — не варіант. USB-порти тануть, як божевільні», — написав користувач SabreAZ.

Консолі PS5 мають лише один USB-порт на передній панелі, два інших знаходяться на задній — прямо біля місця відведення тепла. Деякі гравці стверджували, що самі роз’єми були навіть гарячими на дотик, коли їх витягували в кінці поєдинку.

Дехто припускає, що учасники під’єднали непідтримувані USB-конвертери для використання несумісних контролерів, що власне і могло пошкодити порти.

«Не всі USB-порти пристроїв однакові за якістю. Для PS5 деякі люди покладаються на такі конвертери, як Wingman, оскільки їхні контролери не сумісні з консолю», – пише на Reddit u/xeleion, додаючи: «У фіналі щоразу, коли була пауза на рекламу, організатори міняли PS5 на іншу одиницю, ймовірно, щоб мінімізувати занепокоєння».

Найбільша іронія, звичайно, полягає в тому, що Evo керує сам власник PS5, Sony, яка придбала турнір ще у 2021 році.

Джерело: Engadget, Kotaku

Disqus Comments Loading...