Рубрики НовиниСофт

В автобусах Києва запрацював «Експрес-режим» оплати проїзду за допомогою iPhone та Apple Watch – навіть з розрядженою батареєю

Опубликовал
Вадим Карпусь

КМДА повідомила про запровадження функцію безпечної оплати проїзду у муніципальних автобусах Києва через Apple Pay. Завдяки цьому користувачі зможуть здійснити оплату, просто піднісши свій iPhone або Apple Watch до розташованого в автобусі зчитувача. Власники сумісних iPhone або Apple Watch також зможуть увімкнути «Експрес-режим», який дозволить оплачувати проїзд в один доторк без потреби розблоковувати пристрій чи виводити його з режиму сну. Ця функція сумісна з iPhone 8 та Watch Series 4 або новішими версіями.

Щоб увімкнути цю функцію, користувачам потрібно додати до Apple Wallet кредитну або дебетову картку, що відповідає вимогам. Потім можна увімкнути «Експрес-режим», виконавши такі дії:

  • Відкрити застосунок «Гаманець» на iPhone і вибрати картку.
  • Натиснути кнопку «Більше» (…), а потім — «Дані картки».
  • Натиснути «Параметри експрес-проїзду».
  • Вибрати бажану кредитну або дебетову картку.

Зазначається, що після ввімкнення «Експрес-режиму» пасажири зможуть використовувати свій iPhone для оплати проїзду в громадському транспорті до 5 годин, навіть якщо пристрій розряджений, завдяки резервному живленню.

Також наголошується, що функція оплати проїзду безпечна, захищена та приватна. Дані кредитної чи дебетової картки, доданої до Apple Wallet, не передаються компанії Apple і не зберігаються на її серверах.  Якщо iPhone або Apple Watch загубиться, власник пристрою може негайно скористатися застосунком Find My, щоб заблокувати пристрій і відстежити його місцерозташування.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь