В деяких смартфонах Samsung почала проявлятись проблема із зеленою лінією на екрані

Опубликовал
Вадим Карпусь

Власники деяких не самих нових смартфонів Samsung Galaxy почали масово скаржитися на проблему в роботі дисплея. Вона отримала назву “проблема із зеленою лінією”.

Як зрозуміло з назви, вона проявляється у вигляді тонкої зеленої лінії. Вона розміщується на екрані вертикально, порушує нормальну роботу екрана й, потенційно, перешкоджає роботі телефону. Схоже, ця проблема в першу чергу стосується телефонів серії Galaxy S21, причому моделі Galaxy S21 Ultra та S21 FE згадуються найчастіше.

Деякі користувачі, схоже, виявили зелену лінію випадково, тоді як інші пояснюють це оновленням програмного забезпечення або інтенсивним використанням, наприклад під час ігрових сеансів. Один з користувачів X/Twitter повідомив, що помітив лінію відразу після встановлення оновлення ПЗ на своєму Galaxy S21 FE. Інший зіткнувся з нею після встановлення квітневого патча на свій Galaxy S21 Ultra (номер моделі SMG998B).

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

Точна причина проблеми із зеленою лінією залишається невідомою. Це може бути програмний збій, які, зазвичай, виправляються простим перезавантаженням або скиданням до заводських налаштувань. Той факт, що проблема не зникає для деяких користувачів, свідчить про потенційний апаратний дефект.

В такому випадку найімовірнішою причиною проблеми є несправний роз’єм дисплея або гнучкий кабель. Ці внутрішні компоненти з’єднують дисплей із основною платою телефону, і будь-яке їх пошкодження чи ослаблення може призвести до несправностей дисплея.

Той факт, що проблема часто проявляється після оновлення ПЗ смартфона, також має пояснення. Ймовірно, оновлення ПЗ в поєднанні з факторами навколишнього середовища можуть генерувати достатньо тепла (особливо на телефонах із чипсетами Samsung Exynos), щоб спричинити або прискорити вже існуючий апаратний дефект у дисплеї. Дехто припускає, що це тепло може послабити клей, який утримує компоненти дисплея разом, що призведе до проблеми із зеленою смугою. Однак ця теорія не є остаточною, оскільки інтенсивне навантаження, як-от ігри, також генерує значну кількість тепла, але рідше викликає появу проблеми.

Протягом останнього року проблема із зеленою смугою також торкнулася старих смартфонів з AMOLED дисплеями інших виробників. OnePlus, у відповідь на подібні скарги, почала пропонувати своїм клієнтам в Індії довічну гарантію на екран.

Хоча Samsung ще офіційно не визнала цю проблему, компанія запропонувала ремонт і заміну для подібних проблем, з якими раніше стикалися користувачі серії Galaxy S20.

Джерело: androidauthority

Disqus Comments Loading...