В iPhone 15 знайшли чип 3LD3 – ймовірний обмежувач можливостей USB-C для «нерідних» кабелів

Опубликовал
Вадим Карпусь

Як очікується, у майбутній лінійці смартфонів iPhone 15 компанія Apple відмовиться від пропрієтарного роз’єму Lightning на користь універсального USB-C. Це вимушений крок, викликаний вимогами ЄС використовувати зарядний порт USB Type-C обов’язковим для смартфонів. А тепер інсайдер Маджін Бу поділився декількома зображеннями, що демонструють компоненти заряджання iPhone 15.

На зображеннях фігурують компоненти моделі iPhone 15 Plus. При цьому можна побачити чип 3LD3 виробництва Apple. Хоча Маджин Бу не зовсім впевнений у функціональному призначенні цього чипа, він припускає, що його можна використовувати для шифрування передачі даних. Крім того, чип може використовуватись для обмеження потужності заряджання.

Курс Python розробки від Mate academy.
Python — найпопулярніша мова 2024 року. Наш курс допоможе вам стати професіоналом, готовим до викликів сучасного IT ринку. Ви навчитеся створювати вебсайти, аналізувати дані, розробляти алгоритми, та навіть створювати штучний інтелект. .
Отримати деталі про курс

Раніше аналітик Мінґ-Чі Куо повідомляв, що користувачам доведеться використовувати сертифіковані кабелі, щоб отримати вищу швидкість зарядки на iPhone 15. Тому цілком можливо, що чіп 3LD3 використовуватиметься для розпізнавання сертифікованих Apple кабелів та інших сумісних адаптерів. Ще раніше інсайдер ShrimpApplePro заявив, що сторонні кабелі «програмно обмежені у швидкості передачі даних і зарядки».

Іншими словами, власники нових iPhone 15, ймовірно, зможуть використовувати зарядні пристрої та кабелі USB-C для зарядки смартфона. Але, щоб розкрити весь потенціал швидкого заряджання, може знадобитися спеціальний кабель «зроблений для iPhone».

Джерело: phonearena

Disqus Comments Loading...