В Китаї автомобільний бренд NIO випустив власний смартфон ціною від $890

Опубликовал
Юрій Орос

Китайський виробник електромобілів NIO представив власний смартфон. Він працюватиме на операційній системі Android, але пропонуватиме близько 30 функцій які допоможуть керувати автомобілем. NIO Phone також дасть змогу із коробки відстежувати та паркувати свій електромобіль NIO, віддалено підняти вікна, відкривати багажник або ж двері.

Цікаво, що автомобілі бренду не оснащуються Apple CarPlay або Android Auto, тож NIO Phone для них — тепер майже обов’язковий партнер, передає CarsCoops.

Для китайських автовласників важливі дивні функції розважальних систем, такі як караоке, чого складно знайти в орієнтованих на Європу та США брендів. Але навіть тут NIO пішла далі, випустивши спеціальний смартфон, хоча Volvo та Polestar (належать Geely) теж планують власний смартфон.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Фактично його виробляє компанія Lens Technology з Хунані. NIO Phone оснащатиметься 6,81-дюймовим 2К-екраном, процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, від 12 до 16 ГБ оперативної пам’яті та накопичувачем 512 ГБ/1 ТБ. Все живитиметься від акумулятора на 5000 мАг, який можна заряджати потужністю до 66 Вт (або 50 Вт бездротово).

Смартфон продаватиметься не лише власникам електромобіля NIO, проте поки буде доступний для покупки лише в Китаї. Початок продажів 28 вересня.

Electrek повідомляє, що за версію з 12 ГБ оперативної пам’яті та 512 ГБ на накопичувачі треба буде заплатити 6499 юані ($889), за 12ГБ/1ТБ — 944 долари, а за топовий варіант 16 ГБ та 1 ТБ — 1026 доларів у перерахунку.

Disqus Comments Loading...