В США співробітники безпеки TSA виявили у корпусі ігрового ноутбука одного з авіапасажирів… прихований клинок

Опубликовал
Андрей Русанов

Наприкінці минулого тижня Адміністрація транспортної безпеки (TSA) затримала чоловіка у міжнародному аеропорту Річмонда у Вірджинії (США) після виявлення ножа, захованого всередині його ігрового ноутбука.

За даними TSA, чоловік родом із Вільямсбурга, штат Вірджинія, проходив перевірку безпеки 11 листопада, коли офіцер контрольно-пропускного пункту помітив ніж у його ручній поклажі за допомогою рентгенівського апарату. Однак під час обшуку сумки ножа не знайшли. Коли кожен предмет був повторно оглянутий окремо, ніж знайшовся всередині ноутбука.

«Після отримання інструментів, які дозволили розібрати ноутбук, було виявлено, що гострий ніж був майстерно захований усередині комп’ютера.».

На зображеннях TSA видно ніж, прикріплений до нижнього кожуха. TSA стверджує, що власник спочатку заявив, що нічого не знає про ніж у своєму ноутбуці, але підтвердив, що це було його лезо після того, як ноутбук був відкритий.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Ноутбук, судячи з фотографій TSA, є ігровою моделлю Gigabyte Aorus. На кадрах видно акумулятори виробництва G-Style, тайванського постачальника компонентів, пов’язаного з Gigabyte. Нижня частина корпусу дуже нагадує багато розглянуті нами моделі Aorus. Також фото виявляють забруднені вентилятори, які потребують чищення. Служба, схоже, дуже пишається своєю роботою:

«Це була чудова робота з боку наших офіцерів: спочатку визначити загрозу, а потім працювати в партнерстві з поліцією столичного аеропорту, щоб отримати інструменти, необхідні для розбирання ноутбука та виявлення ножа», – сказав директор федеральної служби безпеки TSA у міжнародному аеропорту Річмонда Робін Берк. «Виявлення майстерно захованої зброї вказує на підготовку та майстерність наших офіцерів, які зосереджені на своїй місії щодо забезпечення того, щоб заборонені предмети, які можуть завдати шкоди, не проносилися на рейси».

 

Залежно від статті, за якою буде кваліфіковано порушення, винний може сплатити штраф від $390 до $10700.

Джерело: Tom`s Hardware

Disqus Comments Loading...