В застосунку «Дія» з’являться дипломи і шкільні атестати

Опубликовал
Володимир Скрипін

Уряд ухвалив постанову щодо запуску цифрових дипломів про освіту та шкільних атестатів — нові електронні документи в майбутньому з’являться у застосунку державних послуг «Дія». Над відповідною експериментальною послугою — Документ про освіту — вже працює команда Мінцифри, повідомив її очільник Михайло Федоров.

Завдяки новій послузі кожен українець зможе отримати доступ до своїх дипломів та атестатів про освіту, дані яких містяться в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. У застосунку можна отримати доступ до таких документів про освіту:

  • базову середню освіту;
  • повну загальну середню освіту;
  • професійну (професійно-технічну) освіту;
  • фахову передвищу освіту;
  • вищу освіту (науковий ступінь).

Як у випадку з паспортами та іншими документами, цифрові аналоги дипломів про освіту та шкільних атестатів матимуть таку саму юридичну силу, як і паперові документи. Їх можна буде використовувати у всіх життєвих ситуаціях — працевлаштуванні, вступі до університету або оформленні в службі зайнятості.

«За час повномасштабної війни багато українців втратили свої дипломи та атестати. Забули вдома під час евакуації, залишили в тимчасово окупованих містах, частина була просто знищена під час ворожих ракетних обстрілів. Саме тому документи про освіту важливо цифровізувати. Так вони завжди будуть з вами у смартфоні.

Відновити документи про освіту — доволі складний бюрократичний процес. Тому їх цифровізація — це не тільки про зручність, але і про спрощення життя для тисяч ВПО».

Мінцифри

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Коли саме нова послуга та вищезгадані документи про освіту з’явиться в «Дії», розробники обіцяють повідомити додатково у соцмережах.

  • «Дія» — український електронний сервіс державних послуг. Для користувачів доступні портал та застосунок «Дія». На порталі можна отримати онлайн 70+ державних послуг, а в оновленому мобільному застосунку — доступ до 16 цифрових документів та 25 послуг.
Disqus Comments Loading...