Вакансії Apple натякають, що компанія використовуватиме штучний інтелект у багатьох продуктах

Опубликовал
Катерина Даньшина

Відомо, що компанія вже створила власну велику мовну модель Ajax, а також, за чутками, чатбота Apple GPT.

Apple, схоже, нарешті серйозно взялась за впровадження генеративного штучного інтелекту у свої продукти — як внутрішні, так і зовнішні — після оголошення про єдину функцію автовиправлення на основі моделі «Transformer» в iOS 17 на початку цього року.

У деяких нових вакансіях (зокрема тих, що стосуються App Store), якими Apple ділилася протягом останніх тижнів, згадується, що компанія працює над генеративною платформою для розробників на основі ШІ «для внутрішнього використання та допомоги команді розробників застосунків».

Інша вакантна посада у відділі роздрібної торгівлі Apple згадує про роботу над «розмовною ШІ-платформою (голос і чат) для взаємодії з клієнтами». У списку вакансій також зазначено такі завдання, як розробка технологій генерації тексту як-от «тексту довгої форми, резюме, відповідей на запитання».

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Решта вакансій, що стосуються штучного інтелекту/машинного навчання вказують на роботу компанії над «‎подібним до людини розмовним агентом». Компанія також опублікувала ШІ-вимоги до відділів, які займаються Siri та Spotlight.

Раніше Apple вже шукала людей, які працюють над генеративним штучним інтелектом, але цього разу було значно конкретнішою. Відомо, що компанія вже створила власну велику мовну модель Ajax, а також, за чутками, чатбота Apple GPT. Вихідними Марк Гурман з Bloomberg повідомив, що виробник iPhone збирається інвестувати понад $1 мільярд на рік у продукти та функції на основі генеративного ШІ.

У звіті цитується особа, знайома з розробками Apple, яка стверджує, що компанія вважає відмову від поставок генеративних продуктів на основі штучного інтелекту «досить великим внутрішнім промахом».

Повідомляється, що компанія планує інтегрувати штучний інтелект в Siri, Message та Apple Music. В останньому за допомогою ШІ автоматично створюватимуться списки відтворення, як це вже робить Spotify через партнерство з OpenAI. Apple також вивчає використання ШІ в Xcode для допомоги розробникам додатків, що підтверджується в вищезгаданих вакансіях.

Disqus Comments Loading...