Рубрики НовиниСофт

Valve помітно підвищила рекомендовані регіональні ціни в Steam — зокрема і в Україні

Опубликовал
Володимир Скрипін

Valve за прикладом інших вирішила переглянути цінову політику та скоригувати рекомендовані регіональні ціни у Steam — відчутне зростання відбулося майже на всіх ринках, зокрема і в Україні. Також власник Steam спростив розробникам роботу з інструментом для налаштування цін.

Оновлені цінові рекомендації

Крамниця Steam наразі підтримує десятки способів оплати 39 різними валютами, а цінові рекомендації допомагають розробникам з виставленням регіональних цін. Як пояснює Valve, у зв’язку зі зміною купівельної спроможності та коливанням курсів валют старі конвертації стали неактуальними, тому компанія вирішила внести відповідні зміни.

Як зазначає SteamDB, серед усіх валют лише 7 Які 7 валют? CIS - U.S. Dollar, костариканський колон, новий ізраїльський шекель, кувейтський динар, сінгапурський долар, долар США в Південній Азії (це офіційна валюта для цього регіону) та еміратський дирхам не зазнали жодних змін незалежно від цінової категорії.

Оновлені рекомендовані ціни для України на прикладі 13, 20 та 60-доларових релізів:

  • $12,99: було — 209₴, стало — 285₴;
  • $19,99: було — 279₴, стало — 415₴;
  • $59,99: було — 699₴, стало — 1125₴;

Порівнюємо старі та нові рекомендовані ціни на прикладі 13, 20 та 60-доларових релізів за різними регіонами

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Нові рекомендації щодо цін вже діють, та, як завжди, не є обов’язковими до виконання — розробники Steam самі контролюють свої ціни та приймають рішення щодо їх коригування. Підвищення цін призводить до 28-денного періоду очікування на встановлення знижки для всіх регіонів (навіть у разі підвищення ціни лише в одній валюті), тому може знадобитися кілька місяців, поки всі розробники не оновлять свої ціни, якщо вони планують це зробити.

Отримати додаткову інформацію про визначення рекомендованих конвертованих цін для різних валют розробники можуть в офіційній документації щодо встановлення цін для різних регіонів.

Оновлений інструмент зміни цін

Одночасно Valve оновила інструмент для налаштування цін. Серед основних покращень — зрозумілий підсумок зміни цін з попередженнями для тих валют, у яких ціна значно вища чи нижча за інші, інтегрований імпорт/експорт файлів CSV з функцією попереднього перегляду та спрощений процес для оновлення всіх пакунків, щоб вони відповідали рекомендованим конвертаціям валют. Це дозволить розробникам легше контролювати час зміни цін та відстежувати помилки як-от якщо ненароком вказати ціну 500 євро, тоді як решта цін в інших валютах — приблизно 5 євро.

Розробники підготували спеціальну відеоінструкцію, яка наочно ілюструє нові можливості інструмента зміни цін:

Користувачі, у яких є дозвіл на зміну цін в Steamworks, можуть відкрити цей інструмент тут. Документація про ціноутворення доступна за цим посиланням.

Disqus Comments Loading...