Рубрики Новини

Самоскид Caterpillar з гігантським електричним акумулятором успішно подолав 7-кілометрову відстань, розігнавшись до 60 км/год

Опубликовал
Катерина Даньшина

Caterpillar, провідний виробник будівельного та гірничошахтного обладнання, на шляху до розвитку екологічного видобутку корисних копалин, успішно випробував свій перший електричний кар’єрний самоскид 793.

Днями Caterpillar продемонструвала можливості прототипу своєї гігантської електричної вантажівки, одночасно оголосивши про “значні інвестиції” для перетворення свого випробувального полігону в Тоскані, штат Аризона, на стабільний майданчик для тестування та демонстрації майбутніх електричних продуктів.

“Наша глобальна команда об’єдналася, щоб розробити цю акумуляторну вантажівку прискореними темпами та допомогти нашим клієнтам виконати свої зобов’язання щодо сталого розвитку. Ми раді, що найближчим часом ці вантажівки почнуть працювати на підприємствах клієнтів по всьому світу”.

Деніз Джонсон, президент Caterpillar

Онлайн-курс "Проджект-менеджмент у геймдеві" від Skvot.
Новий левел для тих, хто хоче поєднати менеджерські скіли та любов до ігор.Отримай необхідний скілсет та керуй командою в ігровій індустрії.
Детальніше про курс

Під час демонстрації повністю завантажений електросамоскид Caterpillar 793 подолав маршрут довжиною 7 км та досяг максимальної швидкості 60 км/год. Ще по кілометру вантажівка проїхала під нахилом 10% вниз та 10% вверх зі швидкістю 12 км/год.

Можливо, найголовніше у випробуваннях те, що вантажівка, призначена для “е-майнінгу”, змогла вловити енергію, яка зазвичай втрачається на тепло, перенаправляючи її назад до акумулятора. Після завершення демонстрації компанія Caterpillar заявила, що у вантажівки 793 залишилося достатньо енергії для виконання додаткових завдань, якщо це необхідно.

У Caterpillar заявляють, що нині працюють над перетворенням свого випробувального полігону в Тусоні, штат Аризона, на функціональну “стійку шахту майбутнього” з використанням кількох джерел відновлювальної енергії.

Оскільки Caterpillar впроваджує повністю акумуляторну електричну технологію у своє обладнання, компанія каже, що використовуватиме екологічно чисті джерела енергії, такі як сонце, вітер і водень, які зможуть забезпечити живленням її об’єктів та продукти.

Демонстрацію Caterpillar можна переглянути тут:  

У 2019 році Caterpillar презентувала 26-тонний електроекскаватор на базі Cat 323F з 3,4 тонним акумулятором, який забезпечував 300 кВт⋅год енергії (такої ємності має вистачати на сім годин роботи). За оцінкою Caterpillar кожен такий апарат викидає на 52 тонни CO2 менше, ніж класичні аналоги. Перші вісім моделей замовила норвезька будівельна компанія Veidekke — за її підрахунками заміна 2500 екскаваторів схожого розміру на електричні за впливом на екологію буде рівнозначна відмові від 60 000 легкових автомобілів.

Джерело: Electrek

Disqus Comments Loading...