Рубрики НовиниАвто

Відео: AutoFlight підняла в небо одночасно три eVTOL-аеротаксі, досягши 230 км/год

Опубликовал
Юрій Орос

Компанія AutoFlight показала на відео тестування трьох електричних аеротаксі з вертикальним злетом та посадкою (eVTOL). Раніше ця компанія поставила рекорд електричного польоту, подолавши 250 км на одному заряді.

AutoFlight — компанія з Шанхая, що прагне пройти сертифікацію Європейської агенції з авіаційної безпеки (EASA). Дане випробовування — одна зі сходинок на шляху до мети. Компанія вже має як мінімум 200 попередніх замовлень від EVFLY — майбутньої мережі аеротаксі, передає Electrek.

Тестування передбачало одночасний політ трьох прототипів eVTOL-моделі Prosperity, що летіли за різними програмами. Максимальна досягнута швидкість склала 230 км/год.

Три аеротаксі летіли на різних висотах. Перша ітерація Prosperity подолала 28 км за 12 хв на висоті 80 м, наступна подолала 91 км за 35 хв на 100 м, а найсвіжіший прототип летів на висоті 120 м — 120 км за 42 хв.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

AutoFlight планує почати серійне виробництво своїх eVTOL-аеротаксі наступного року, буде пасажирська й вантажна версії моделі Prosperity.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Юрій Орос