Рубрики НовиниАвто

Відео: Vertical Aerospace тестує eVTOL-аеротаксі VX4 у вертикальному режимі на швидкості до 74 км/год

Опубликовал
Юрій Орос

Британська компанія Vertical Aerospace почала тестування повнорозмірного аеротаксі VX4, яке повинне стати серійним у 2026 році, передає New Atlas.

eVTOL (електричний літак з вертикальним зльотом та посадкою) оснащено поворотними роторами. Vertical Aerospace обіцяє запас ходу 160 км на одному заряді акумулятора на швидкості близько 320 км/год. Компанія оголосила, що має найбільшу кількість попередніх замовлень на eVTOL-транспортні засоби. Їх наразі більше 1350.

Проте для початку повномаштабного виробництва потрібно отримати сертифікати від регуляторів США (FAA) та Європейського союзу (EASA). Управління цивільної авіації Великобританії та Бюро цивільної авіації Японії погодилися сертифікувати VX4, як тільки він отримає добро від EASA.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Тестування проводилося в аеродромі Котсволд, на захід від Лондона. VX4 працював лише з вертикальним розташуванням роторів, а швидкість не перевищувала 74 км/год. На наступних етапах випробувань VA спробує перейти до горизонтального польоту, в якому орієнтація передніх чотирьох пропелерів повернеться на 90 градусів, а чотири задніх перейдуть у режим низького лобового опору.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Юрій Орос