Віражі на американських гірках призводять до хибного спрацьовування Crash Detection в iPhone 14 та виклику служби порятунку

Опубликовал
Вадим Карпусь

Нова функція виявлення аварій Crash Detection в iPhone 14 має несподіваний побічний ефект – вона викликає службу порятунку 911 на американських гірках. За даними The Wall Street Journal, правоохоронці неодноразово відправляли своїх співробітників у парки розваг після того, як смартфони помилково приймали різкі повороти, перевороти та прискорення за справжню надзвичайну ситуацію.

Функція Crash Detection доступна з минулого місяця в Apple iPhone 14, Watch Series 8, SE та Ultra, оснащених акселерометром та гіроскопом. Пристрої виявляють впливи та поведінки, властиві аваріям. Якщо iPhone виявить потрапляння в аварію, він покаже попередження та викличе екстрені служби, якщо не вимкнути його протягом 20 секунд. Коли смартфон дзвонить до правоохоронних органів, він відтворює звукове повідомлення, що інформує про аварію, а також повідомляє поточне місцеперебування.

Саме так і вчинили деякі пристрої користувачів, але у зовсім невідповідний момент. Наприклад, сприйнявши віражі американських гірок у парку розваг Kings Island у Цинциннаті за аварію, смартфон здійснив дзвінок до служби екстреної допомоги. А коли відтворювалося автоматизоване повідомлення, можна було чути приглушені крики на задньому плані, доки атракціон рухається своїм курсом. Зазначається, що влада округу Уоррен, де розташований парк Kings Island, отримала 6 помилкових екстрених викликів з моменту виходу iPhone 14. При цьому інші власники таких смартфонів також стикалися з подібними проблемами в парках розваг в інших частинах США.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...