Рубрики НовиниСофт

Мерія Нью-Йорка заборонила TikTok на робочих смартфонах

Опубликовал
Юрій Орос

Мерія Нью-Йорка заборонила використовувати застосунок TikTok на смартфонах, що належать місту та вимагає видалити його в найближчі 30 днів.

Директива з’явилася після звіту NYC Cyber Command, де говориться, що TikTok «становить загрозу безпеці технічних мереж міста», передає The Verge.

Міська влада посилається на вказівки Управління та бюджету США, які забороняють використовувати TikTok на державних пристроях, а також на федеральне законодавство, яке заборонило цей застосунок із початку 2023 року. Конгрес США понад три роки намагався проштовнути закон про заборону TikTok по всій країні, стверджуючи, що додаток та його китайський власник ByteDance можуть використовувати дані для шпигунських цілей.

Ряд штатів США заборонили TikTok на державних пристроях, але деякі губернатори спробували піти далі. У травні губернатор штату Монтана Грег Джанфорте підписав законопроєкт про заборону програми на території всього штату, ставши першим штатом, який зробив це. Незабаром після підписання законопроєкту користувачі TikTok і сама компанія подали до суду на штат, стверджуючи, що він порушує права громадян Монтани на свободу слова.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Штат Нью-Йорк заборонив TikTok на державних пристроях ще у 2020 році. Проте їхня політика все ще дозволяла невеликій кількості нью-йоркських платформ зі зв’язків з громадськістю використовувати додаток у маркетингових цілях.

Disqus Comments Loading...