Vodafone та інші закликають ЄС зобов’язати Google та Netflix інвестувати в телеком — потрібно €200 млрд на 5G та гігабітні мережі

Опубликовал
Юрій Орос

Виконавчі директори Vodafone, BT, Deutsche Telekom і Telefónica серед тих, хто закликав Big Tech (найбільші IT-компанії), як найбільших генераторів трафіку, платити за використання їхніх мереж.

Всього звернення до Єврокомісії та депутатів Європарламенту підписали керівники більш як 20 телекомунікаційних груп Європи, включно з найбільшими мережами Великої Британії, Німеччини та Іспанії, передає FT. На їхню думку, великі компанії, як-от Netflix і Google отримують вигоду від побудованої інфраструктури зв’язку, тому вони мають проінвестувати в майбутній розвиток мереж.

Справедливий і пропорційний внесок найбільших генераторів трафіку у витрати на мережеву інфраструктуру має стати основою нового підходу.

Регулятори повинні вжити заходів, щоб допомогти захистити майбутні інвестиції, оскільки телекомунікаційним групам доведеться витратити мільярди на підтримку розгортання 5G і переходу до повноцінних оптоволоконних мереж.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Цей крок має допомогти залучити 200 млрд євро, начебто стільки потрібно, щоб запустити 5G-мережу в усіх населених пунктах та забезпечити дротове з’єднання на швидкості 1 Гбіт/с в усьому Європейському союзі до 2030 року.

Розмови про плату за трафік почалися торік, коли Єврокомісія опитала телекомунікаційні компанії, наскільки в них збільшився трафік за останні три роки, звідки він надходить і скільки для них коштує зростання.

 

Disqus Comments Loading...