Ви неправильно їх підключаєте – озвучено ймовірну причину плавлення кабелів 12VHPWR у відеокартах NVIDIA RTX 4090

Опубликовал
Вадим Карпусь

Як стверджує ресурс GamersNexus, йому вдалося з’ясувати причину, через яку плавилися кабелі та адаптери живлення у відеокартах NVIDIA GeForce RTX 4090. Зазначається, що, швидше за все, це відбувається внаслідок потрапляння сторонніх предметів та помилок користувача. При цьому, за даними партнерів з випуску відеокарт, рівень відмов є невисоким – від 0,05% до 0,1%.

Такі висновки були зроблені після багатотижневого тестування GamersNexus. Команда перевірила безліч теорій та безліч кабелів. Зрештою з’ясувалося, що плавлення кабелів не пов’язане ні з постачальником кабелю, ні з кількістю підключених кабелів 12 В.

Ймовірно, що основною причиною плавлення кабелів є неправильне підключення користувачами. Це разом із поганим механізмом фіксації адаптерів і великими струмами може призвести до проблеми. Інша можлива причина – потрапляння до роз’єму сторонніх предметів, які можуть утворитися під час виготовлення або неправильного підключення кабелю. Потертості на роз’ємах можуть накопичуватися в корпусі конектора, що збільшує можливість виходу з ладу.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Однак найбільш імовірною причиною плавлення кабелів у GamersNexus все ж таки називають неправильне підключення. Команді тестування фактично вдалося розплавити один кабель лише після того, як його неправильно під’єднали – вставивши під кутом та залишивши великий зазор. Аналогічний висновок зробив експерт Джон Героу (John Guru). Проте оригінальну статтю потім видалили з невідомої причини.

Поки що сама NVIDIA займається розслідуванням причин плавлення кабелів і не дійшла остаточного висновку. Схоже, що правильне підключення кабелю допомагає знизити ризик виникнення проблеми, тому користувачам та збирачам систем слід уважно підходити до цього питання.

Джерело: videocardz

Disqus Comments Loading...