Рубрики НовиниСофт

Вийшла macOS Sonoma з віджетами робочого столу в стилі iOS, режимом Game Mode та профілями Safari

Опубликовал
Вадим Карпусь

Apple офіційно випустила настільну операційну систему MacOS 14.0 Sonoma. Вона пропонує функції, які зближують її з мобільною iOS.

Так, macOS Sonoma дозволяє розміщувати віджети iPhone на Mac, не встановлюючи відповідних програм. Комп’ютер Mac може отримати доступ до віджетів з iPhone, якщо пристрій знаходиться в тій самій мережі Wi-Fi. Під час відкриття вікна програми віджети йдуть на задній план. Віджети є інтерактивними. Екран блокування macOS тепер виглядає так само як екран iPad або iPhone тільки з полем пароля замість цифрової клавіатури.

Новий ігровий режим Game Mode дозволяє підвищити продуктивність ігор шляхом пріоритетного виділення ресурсів CPU і GPU. Також бездротові ігрові аксесуари мають стати чутливішими. Це досягається завдяки підвищенню частоти дискретизації Bluetooth.

Інші оновлення включають фільтри пошуку для iMessage та підтримку вебзастосунків, які можна додати до Док. Вони працюють як звичайні програми macOS. Для Safari з’явилася підтримка профілів, а приватні вікна перегляду блокуються, коли користувач не використовує їх. І ще функція Presenter Overlay для відеоконференцій дозволяє показувати екран позаду користувача, доки його обличчя залишається у кадрі, а також ефекти доповненої реальності.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Оновлення macOS Sonoma вже доступне для власників підтримуваних систем. Розмір файлів, що завантажуються, становить 7,7 ГБ.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...