Рубрики НовиниСофт

Windows 11 більше не можна активувати ключами для Windows 7 або 8

Опубликовал
Вадим Карпусь

Тривалий час користувачі ПК могли легально активувати Windows 11 та 10 за допомогою дійсних ключів для Windows 7, 8 та 8.1. Ця практика доступна з 2015 року, коли Microsoft випустила Windows 10 із річним вікном безплатного оновлення.

Однак, коли відведений рік на безплатне оновлення ОС закінчився, компанія не стала закривати можливість оновлення з Windows 7, 8 і 8.1 до Windows 10. А після виходу Windows 11 у 2021 році все також можна було й надалі користуватися ключами від попередніх релізів для активації новітньої ОС.

Але тепер Microsoft усуває цю лазівку, і оновлення з Windows 7 та 8 до Windows 11 більше неможливе. Компанія опублікувала відповідне повідомлення у Device Partner Center:

«Пропозиція Microsoft щодо безкоштовного оновлення до Windows 10/11 закінчилася 29 липня 2016 року. Шлях для отримання безкоштовного оновлення до Windows 7/8 також видалено. Оновлення до Windows 11 з Windows 10, як і раніше, безкоштовні»

Онлайн-курс "Директор з продажу" від Laba.
Як стратегічно впливати на дохід компанії, мотивувати сейлзів перевиконувати KPI та впроваджувати аналітику — навчить комерційний директор Laba з 12-річним досвідом у продажах.
Приєднатись до курсу

Зазначається, що старі ключі Windows 7 і 8 все ще дозволяють активувати версію Windows 11 22H2, але нові версії вже не активуються ними. Про це свідчать експерименти ресурсу neowin.

Disqus Comments Loading...