Рубрики НовиниСофт

Windows 11 тепер підтримує рукописне введення скрізь, де тільки можна друкувати

Опубликовал
Вадим Карпусь

Microsoft починає впроваджувати нові можливості у функцію Windows Ink. Завдяки цьому можна користуватися рукописним введенням практично будь-де в Windows 11.

Суть нововведення полягає в тому, що тепер будь-яке поле, яке дозволяє друкувати текст, підтримує рукописне введення з подальшим його розпізнаванням. Це може бути, наприклад, поле пошуку. Крім розпізнавання рукописного введення, також підтримуються жести для видалення, вибору, об’єднання та розділення слів. Є навіть жест для переведення тексту на новий рядок. На цей час Microsoft впроваджує цю функцію лише для американської англійської мови, а підтримка додаткових мов з’явиться найближчим часом.

Компанія кілька місяців тестувала попередню версію цього нововведення. Тепер випробувати нову функцію можуть усі охочі користувачі Windows 11, встановивши оновлення KB5031455. Для цього потрібно зайти до Windows Update та активувати параметр «Отримувати останні оновлення, як тільки вони стануть доступними». Широке поширення нововведення розпочнеться найближчими тижнями. Воно буде корисно власникам пристроїв Surface зі стилусом або іншого планшета з Windows 11, що підтримує Windows Ink. Нову функцію можна знайти у розділі налаштувань.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...