Рубрики НовиниСофт

Windows 12 вийде у 2024 році, але це не точно – чутки та натяки останнього часу

Опубликовал
Андрей Русанов

На початку жовтня з’явилося кілька натяків на можливий швидкий вихід Windows 12. Останній з них надійшов від фінансового директора Intel Девіда Зінснера: під час конференції аналітиків Citi він припустив зростання цікавості клієнтів «через оновлення Windows» у наступному році. Це сталося ще напочатку вересня, але преса дізналася про це лише зараз.

Девід Зінснер буквально не казав нічого про Windows 12. Під «оновленням» можна розуміти будь-яке оновлення – наприклад, нещодавнє додавання функцій ШІ у Windows 11:

«Насправді ми вважаємо, що 2024 рік буде досить вдалим для клієнтів, зокрема через оновлення Windows. Ми все ще вважаємо, що інсталяційна база досить стара і потребує оновлення. Ми вважаємо, що наступний рік може стати початком цього, враховуючи каталізатор Windows».

Ще у березні через витік Intel стало відомо, що процесори Meteor Lake нібито вийдуть з підтримкою Windows 12. Тож слова Зінснера інтерпретували саме у цьому ключі. Коли автор цієї новини сьогодні перевірив акаунт @leaf_hobby у X Twitter, який повідомляв про це – він виявився видаленим. Але напередодні сталося й кілька інших подій, які пов’язують з релізом.

Windows Latest повідомляє, що старший програмний менеджер Microsoft заперечував у X Twitter розмови про «Windows 24H2» та «Windows 12»: «Windows 12 — це не річ». Згодом і цей пост був видалений. Про що це може свідчити? Можливо, про існування Windows 12, а можливо про те, що тема настільки нікчемна, що не варта відповіді.

Курс Python розробки від Mate academy.
Python — найпопулярніша мова 2024 року. Наш курс допоможе вам стати професіоналом, готовим до викликів сучасного IT ринку. Ви навчитеся створювати вебсайти, аналізувати дані, розробляти алгоритми, та навіть створювати штучний інтелект. .
Отримати деталі про курс

Чи є якісь більш ґрунтовні свідчення про Windows 12? Наприкінці вересня розробник Рафаель Рівера знайшов вказівку на ОС у програмному забезпеченні від VMWare, відомому як ESXI версії 8. Згодом користувачі Reddit виявили, що цей запис у програмі був принаймні пів року.

Що означає цей запис? Такі підказки у VMWare та іншому програмному забезпеченні частіше за все нічого не означають. Колишній співробітник Oracle в обговоренні зазначив, що розробники VMWare іноді додають такі підказки для «майбутнього планування та тестування» – тобто, про всяк випадок.

Коли навколо чогось існує ажіотаж, преса та ентузіасти схильні припускати та перебільшувати. Інша подібна історія – майбутній вихід гри GTA 6, про який, як і про Windows 12, насправді нема жодної певної інформації, але фанати вбачають дату анонсу ледь не у місячному світлі.

Джерела: The Verge, Windows Latest

Disqus Comments Loading...