Як безпечно використовувати мобільний телефон та залишатися на зв’язку в будь-якій ситуації — збірка рекомендацій Держспецзв’язку

Опубликовал
Володимир Скрипін

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Держспецзв’язку Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України є спеціалізованим органом центральної виконавчої влади в галузі спеціального зв'язку та захисту інформації, суб'єктом сектору оборони і безпеки, основним суб'єктом національної системи кібербезпеки, що здійснює координацію діяльності суб’єктів забезпечення кібербезпеки в галузі кіберзахисту, та адміністратором зв'язку. публікує різноманітні прості рекомендації з корисними порадами, щоб кожен українець міг безпечно використовувати свій телефон та залишався на зв’язку в будь-якій ситуації. Таких інструкцій вже зібралося чимало, тож фахівці вирішили для зручності зібрати їх разом та видати цілу збірку.

Усього у збірці 10 інструкцій на 18 сторінках. Серед них — “Як залишатися на зв’язку” та “Як користуватися телефоном, якщо ви потрапили в окупацію”. Нижче в галереї наводимо всі інструкції фахівців Держспецзв’язку.

Завантажити рекомендації одним файлом у форматі PDF можна за цим посиланням. Окрім того, всі поради регулятора доступні у соціальних мережах за тегом #ДССЗЗІ_рекомендує.

Від початку повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну кількість ворожих кібератак зросла більше ніж удвічі. За даними Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, за 2,5 місяці зафіксовано 551 кібератаку.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

10 травня США, Великобританія та Європейський Союз офіційно звинуватили росію у кібератаці на супутниковий інтернет-зв’язок в Україні та Європі, яка почалася за годину до російського вторгнення та порушила роботу супутникового інтернет-сервісу Viasat. Внаслідок атаки з ладу вийшли «десятків тисяч» супутникових терміналів.

Disqus Comments Loading...