Японські дослідники розробили палички для їжі, що посилюють солоний смак

Опубликовал
Тетяна Нечет

Наприкінці минулого року японський професор Мейдзі Хомей Міяшіта розробив прототип екрану телевізора, здатного імітувати смак зображених страв. Для цього потрібно було лише облизати екран.

Тепер він разом із групою інших дослідників створив палички для їжі, які роблять страви більш солоними. Це допоможе тим, кому необхідно зменшити кількість натрію у раціоні. Палички для їжі, розроблені спільно Міяшитою та виробником напоїв Kirin Holdings Co., підсилюють смак за допомогою електричної стимуляції та міні-комп’ютера, який зовні нагадує браслет. За словами Міяшити, гаджет використовує слабкий електричний струм для передачі іонів натрію зі страв через палички для їжі прямо до рота, що дає відчуття солоності. Про це пише Reuters.

«В результаті солоний смак посилюється в 1,5 рази», – сказав він.

Палички для їжі, що покращують смак, можуть мати особливе значення у Японії, де традиційна дієта містить велику кількість солоної їжі.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Середній дорослий японець споживає близько 10 г солі на день, що вдвічі більше, ніж рекомендовано Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Надмірне споживання натрію пов’язане із збільшенням випадків високого кров’яного тиску, інсультів та інших захворювань.

Міяшита та Kirin розраховують вивести свої особливі палички для їжі на ринок вже наступного року.

Disqus Comments Loading...