Рубрики НовиниСофт

ЄС хоче контролювати Telegram, але для статусу «гейткіпера» месенджеру не вистачає 4 млн користувачів

Опубликовал
Катерина Даньшина

В ЄС з’ясовують, чи підпадає Telegram під новий суворий закон про контент, оскільки стурбовані поширенням російської дезінформації на платформі.

За даними Bloomberg, ЄС розпочав перемовини з Telegram, аби уточнити кількість користувачів — представники платформи запевняють, що їх близько 41 млн, однак є сумніви щодо цього твердження.

Наразі Закон про цифрові послуги поширюється на так званих «гейткіперів» — компанії, які мають платформи з понад 45 млн активних користувачів  і передбачає для них суворі вимоги щодо модерації, а також штрафи на випадок порушення — на суму до 6% від глобальних річних продажів (за повторного порушення платформу можуть заборонити в ЄС). 

«Ми вважаємо, що Telegram є досить великою платформою, і до неї повинні застосовуватися такі ж зобов’язання, як до Facebook, X і YouTube. Він має кваліфікуватися як дуже велика онлайн-платформа», сказала прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас на початку цього місяця, закликавши виконавчий орган ЄС провести незалежну оцінку розміру платформи.

Telegram часто використовують прокремлівські боти для поширення дезінформації (зокрема й щодо війни в Україні), однак представники компанії кажуть, що платформа «не надто ефективна для цього», оскільки не покладається на алгоритми. До того ж Telegram нібито готує інструмент фактчекінгу, що дозволить агенціям з перевірки фактів додавати перевірену інформацію до відповідних публікацій.

Онлайн-курс "Ефективні презентації в PowerPoint" від Laba.
Навчіться доносити ідеї через актуальні візуалізації.Курс зі створення презентацій, які додивлятися до кінця.Будь то sales offer, чи pitch deck.
Дізнатись більше

Раніше засновник Telegram Павло Дуров розповів, що Apple надіслала запит на блокування деяких каналів для українських користувачів, а за кілька днів месенджер нібито «помилково» тимчасово забанив «єВорог» та інших українських військових ботів. 

Disqus Comments Loading...