Рубрики НовиниСофт

ЄС міняє правила для Microsoft — користувачі Windows 11 зможуть видалити Bing та Edge

Опубликовал
Вадим Карпусь

У березні 2024 року в ЄС набуває чинності Закон про цифрові ринки, який істотно вплине на багато технологічних компаній та їх рішення. Зокрема, Microsoft змушена буде внести помітні зміни до своєї операційної системи Windows 11.

Так, незабаром Microsoft дозволить користувачам Windows 11 в Європейській економічній зоні (ЄЕЗ) відключати вебпошук Bing, видаляти Microsoft Edge і навіть додавати сторонніх постачальників вебпошуку в інтерфейс пошуку Windows. Microsoft буде зобов’язана дотримуватись безлічі вимог сумісності та правил конкуренції, у тому числі тих, що дозволяють користувачам «легко видаляти встановлені програми або змінювати стандартні налаштування в операційних системах, віртуальних помічниках або браузерах, які направляють їх до продуктів та послуг брамника та надають екрани вибору ключових послуг». Зазначимо, до ринків ЄЕЗ входять усі країни ЄС, а також Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія.

Крім чіткого позначення того, які програми є системними компонентами в Windows 11, Microsoft додає можливість видалення таких програм:

  • Camera
  • Cortana
  • Web Search від Microsoft Bing (в ЄЕЗ)
  • Microsoft Edge (в ЄЕЗ)
  • Photos

Повністю видалити Microsoft Edge та вебпошук на базі Bing зможуть лише користувачі ЄЕЗ. Microsoft могла б розширити ці можливості на всіх користувачів Windows 11, але обмежує їх тільки тим регіоном, де цього вимагають правила.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

На ринках ЄЕЗ користувачі Windows 11 також матимуть доступ до нових функцій сумісності для каналів на дошці віджетів Windows та вебпошуку у Windows Search. Це дозволить постачальникам пошукових послуг, таким як Google, розширити основний інтерфейс пошуку Windows своїми рішеннями для пошуку в інтернеті. Якщо у користувача встановлено більше одного постачальника пошуку, під час відкриття Windows Search відобразиться той, який використовувався останнім.

Microsoft вже почала тестувати ці нові зміни у Windows 11 у версії Release Preview, а також планує надати попередній доступ до додаткових змін у Windows 10 у версії Release Preview «пізніше». Обидві операційні системи будуть оновлені відповідно до Закону ЄС про цифрові ринки до 6 березня 2024 року.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...