Рубрики НовиниКрипто

ЄС заборонив росіянам користуватися криптовалютними гаманцями та сервісами на території держав-учасниць — в Binance сказали, що обмежень немає

Опубликовал
Вадим Карпусь

Оскільки росія не припиняє військову агресію проти України, а навпаки, проводить незаконні так звані «референдуми» щодо приєднання окупованих українських територій, ЄС посилює економічні санкції щодо країни-агресора. Нові обмеження у восьмому пакеті санкцій зачіпають, зокрема, криптовалютні операції та гаманці.

З урахуванням нових обмежень, європейським компаніям буде заборонено відкривати криптовалютні рахунки та криптовалютні гаманці для громадян росії, а також надавати послуги зберігання криптовалюти для росіян. Фактично йдеться про повну заборону операторам криптосервісів, зареєстрованим в ЄС, співпрацювати з жителями країни-агресора.

Зазначимо, наприкінці квітня ЄС запровадив п’ятий пакет санкцій щодо росії. Тоді запроваджувалися обмеження на роботу росіян із криптоактивами в Європі, але вони дозволяли зберігати до €10 тис. Тепер і ця можливість для росіян недоступна.

«Існуючі заборони на криптоактиви були посилені шляхом заборони всіх гаманців, облікових записів або послуг зберігання криптоактивів, незалежно від суми гаманця (раніше дозволялося до €10000)», – йдеться у заяві Єврокомісії.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Представник Binance заявив кільком російським сайтам (включно з ТАСС та Forbes), що ніяких додаткових обмежень для росіян на біржі наразі немає. Водночас повідомляється, що санкції не зачеплять p2p-перекази, які широко використовуються для купівлі ігор в обхід регіональних обмежень.

Джерело: finbold

Disqus Comments Loading...