Рубрики НовиниКрипто

Європейський регулятор розпочне розробку цифрового євро до кінця 2023 року

Опубликовал
Максим Григор'єв

Європейський центральний банк (ЄЦБ) планує розробку цифрового євро на кінець наступного року. Це буде електронна версія банкнот та монет, заявив член правління ЄЦБ Фабіо Панетта.

«Наприкінці 2023 року ми могли б ухвалити рішення про початок етапу реалізації для розробки та тестування відповідних технічних рішень та комерційних угод, необхідних для випуску цифрового євро. Цей етап може тривати три роки».

Фабіо Панетта

У жовтні 2021 року ЄЦБ розпочав дворічний етап дослідження, щоб визначити особливості дизайну цифрового євро, наприклад, як забезпечити конфіденційність, які варіанти використання мають бути пріоритетними та які бізнес-варіанти пропонувати посередникам.

Банк також заявив, що збереже роль готівки, попри ці зусилля з модернізації.

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

«Для того, щоб цифровий євро був успішно розроблений та прийнятий, це мають бути колективні зусилля: від продавців до суспільства загалом. І на кожному етапі проєкту ми продовжуватимемо взаємодіяти з Європейською комісією, парламентами та міністрами фінансів країн», — додав Панетта.

Панетта також наголосив на необхідності збереження громадського контролю над грошима. Радник ЄЦБ особливо критично ставиться до так званих стейблкоїнів або стабільних валют, які були створені для усунення ризиків коливання криптоактивів та прив’язки їхньої вартості до реальних грошей, таких як долари або євро. Проте, як знову показав цей місяць, вони не позбавлені ризику.

«Будь-який, хто інвестує у криптовалюти, має бути готовий втратити всі свої інвестиції. Хоча вартість стейблкоїнів пов’язана з тим, що їхні емітенти називають «резервними активами», а належне регулювання та нагляд можуть знизити ризики, стейблкоїни не є безризиковими», – наголосив Панетта, прямо вказавши на крах Terra.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Максим Григор'єв