Європейський фонд EIT Manufacturing пропонує українцям гранти 2000-9500 євро на інноваційні проєкти

Опубликовал
Володимир Скрипін

Європейський фонд EIT JumpStarter запустив нову акселераційну програму для українських стартапів та пропонує гранти 2000-9500 євро на розвиток їхніх проєктів. У фонді роблять акцент на інноваційні концепції технологій, які надалі забезпечать сталу реконструкцію країни.

Заявки прийматимуть до 28 листопада, а спробувати щастя можуть всі охочі громадяни України. Щоб податися на програму, треба лише заповнити онлайн-форму за посиланням. На початку грудня учасники дізнаються результат та отримають фідбек на подані ідеї.

Серед отриманих заявок організатори відберуть 11 найперспективніших стартапів, які отримають до 2000 євро фінансування та приєднаються до навчання в акселераторі, яке проходитиме з грудня по лютий 2023 року. В кінці програми випускники презентуватимуть свої стартапи на Pitch Event, а три найкращі команди цього пітчингу отримають додаткові грошові винагороди:

  • 1 місце — 7500 євро;
  • 2 місце — 5500 євро;
  • 3 місце — 3500 євро.

Пріоритет надаватиметься тематичним пропозиціям, пов’язаним із виробництвом. Експерти програми оцінюватимуть заявників за низкою наступних критеріїв:

  • Інноваційність — новизна відносно сучасного стану/ринку, ясність і актуальність цілей діяльності; обґрунтованість концепції та реалістичність запропонованої методології.
  • Вплив і внесок. Оцінюється, чи заявник виявив наявну проблему, що її прагне вирішити, а також ринкові можливостей і потенційних клієнтів.
  • Впровадження — якість та ефективність плану роботи, включаючи ступінь відповідності виділених ресурсів цілям і результативності управління ризиками та інноваціям.
  • Стратегічна відповідність — як діяльність сприяє ланцюжку створення вартості виробництва в європейській екосистемі. Підкреслення як конкурентних переваг, так і стійкості.
Disqus Comments Loading...