Рубрики НовиниСофт

ОНОВЛЕНО: YouTube масово розсилає скарги за посилання на «Повернись живим» у описі відео – вбачає «сексуальний контент»

Опубликовал
Вадим Карпусь

Українські блогери зіткнулися з новою проблемою там, де не чекали. YouTube почав надсилати авторам відео попередження про порушення правил платформи, а саме ─ розміщення в описі під відео посилань на сайт, що публікує зображення оголених тіл. Все б нічого, але фактично мова йде не про сайт з матеріалами для дорослих, а ресурс благодійного фонду «Повернись живим».

Так, деякі українські автори відео, що заохочують глядачів донатити в фонд «Повернись живим» та розміщують в описах під відео посилання на сайт фонду, почали отримувати від YouTube «листи щастя». В таких листах повідомляється про виявлення порушень правил платформи, які забороняють публікувати зображення оголеного тіла та контент сексуального характеру.

«На YouTube заборонено розміщувати зовнішні посилання на сайти, що містять зображення оголених тіл, порнографію чи інші матеріали відверто сексуального характеру», ─ йдеться в поясненні сервісу.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Річ у тім що ніякого відвертого контенту на сайті «Повернись живим» немає. Але це не заважає алгоритмам YouTube прирівнювати посилання https://savelife.in.ua/ до посилання на порнографічний контент. Вочевидь, це стало наслідком цілеспрямованих масових скарг від росіян, скоріш за все ─ від ботоферм міністерства вбивств чи інших правопорушник органів рф. Як наслідок, українські блогери отримують попередження, а посилання на сайт «Повернись живим» автоматично видаляються. Також масові попередження можуть призвести до блокування каналів авторів.

Слід зазначити, що в YouTube передбачена можливість подачі оскарження порушення. Однак ці заявки «розглядає» автоматизована система, яка лише дає відповідь, що посилання на savelife.in.ua «справді порушує правила стосовно публікації сексуального контенту та наготи». Фактична перевірка «живими людьми» не відбувається, тому такі скарги не приносять ніякого результату.

Ба більше, у YouTube взагалі відсутня українська команда, яка могла б розглянути цю проблему та передати інформацію в центральний офіс для коригування роботи алгоритмів. На жаль, українські блогери залишились беззахисними від атак російських ботоферм.

ОНОВЛЕНО 10.10.2023: Після розголосу цієї проблеми, схоже, в YouTube звернули увагу на ситуацію, що склалася. Сервіс справді почав розглядати апеляції та перевіряти посилання, на яке була скарга.

«Перевіривши контент іще раз, ми можемо підтвердити, що він не порушує наші правила (правила спільноти)», ─ йдеться в новому листі від YouTube.

Отже, контент (посилання на сайт «Повернись живим») в описі під відео поновлено, а попередження щодо каналу скасовано.

Disqus Comments Loading...