Рубрики НовиниСофт

YouTube залучив ШІ для дубляжу аудіо та вимагатиме підтвердження статусу «‎фанатського акаунту»

Опубликовал
Катерина Даньшина

YouTube оголосив, що залучить до роботи команду Aloud – сервісу дубляжу на основі ШІ.

Інструмент спочатку транскрибуватиме ваше відео (розшифровку можна переглянути та відредагувати), а далі перекладатиме та створюватиме дубляж.

YouTube вже тестує технологію із «сотнями» авторів. Нині вона доступна англійською, іспанською та португальською мовами, але надалі список розширюватиметься.

Приклад іспанського дубляжу можна переглянути на відео з каналу Amoeba Sisters. (Натисніть значок шестерні, а потім «Аудіодоріжка».)

Онлайн-курс "Створення особистого бренду" від Skvot.
Прокачайте особистий бренд для підсилення власного бізнесу, підвищення продажів та впізнаваність на ринку.
Дізнатись більше про програму курсу і досвід лектора

За словами YouTube, команда «працює над тим, щоб перекладені звукові доріжки звучали як голос автора, з більшою виразністю та синхронізацією». Запуск функції запланований на 2024-й рік.

Інша цікава функція, а точніше вимога від YouTube, полягає в обов’язковому «‎декларуванні» облікових записів «‎шанувальників». Тобто користувачі, які мають фанатські акаунти відтепер мають підтвердити у назві каналу, що вони насправді не представляють компанію чи виконавця. Нова політика набуде чинності 21 серпня 2023 року.

Раніше правила YouTube не передбачали згадки про те, що акаунт є фанатським – в них просто було зазначено, що на платформі заборонено використовувати канали, створені для того, щоб імітувати інші акаунти або конкретних людей.

«Контент або канал, призначений для видавання себе за іншу особу, заборонено розміщувати на YouTube. Відсьогодні з метою ще більше захистити авторів від імітації та допомогти глядачам краще ідентифікувати вміст із каналів шанувальників, ми вимагаємо, щоб такі акаунти чітко вказували це в назві чи описі каналу», — заявив речник YouTube Айві Чой.

Раніше YouTube розпрощався зі Stories — з 26 червня користувачі не зможуть додавати тимчасові публікації в профілі.

Джерело: The Verge 1,2

Disqus Comments Loading...