Рубрики НовиниWTF

З актора Кевіна Спейсі зняли усі звинувачення у сексуальному насильстві

Опубликовал
Андрей Русанов

Кевін Спейсі розплакався, коли присяжні у Великій Британії визнали його невинним за 9 пунктами звинувачення у сексуальному насильстві, непристойному насильстві та, найсерйозніше звинувачення, у примусі людини до сексуальних дій із проникненням.

Це означає, що зі Спейсі у день його 64-річчя зняли всі звинувачення. Присяжним знадобилося два дні, щоб дійти ухвали. Останні чотири тижні славетний актор провів у суді, обстоюючи свою невинність.

У заяві для преси після завершення процесу Спейсі сказав:

Курс UI/UX дизайну від Mate academy.
На курсі ви навчитесь створювати інтуїтивно зрозумілі та привабливі інтерфейси вебсайтів і застосунків. Ви також освоїте ключові принципи дизайну та дізнаєтесь як виділятися на ринку. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо. Сертифікат теж буде!
Дізнатися більше про курс

«Я думаю, багато хто з вас розуміє, що мені потрібно багато обдумати після того, що щойно сталося сьогодні. Але я хотів би сказати, що надзвичайно вдячний присяжним за те, що вони знайшли час, щоб ретельно вивчити усі докази та усі факти, перш ніж ухвалити рішення. І я збентежений сьогоднішнім результатом. Я також хочу подякувати співробітникам цього суду, службі безпеки та всім тим, хто піклувався про нас кожен божий день, мій юридичній команді… за те, що вони були тут щодня, і це все, що я можу сказати на цю мить. Дуже дякую».

У ході судового розгляду присяжні заслухали чотирьох чоловіків, які подали скарги на актора (їхні імена не можна називати з юридичних причин). Позови стосувалися домагань та грубих дотиків сексуального характеру. Найсерйозніший з випадків міг закінчитися довічним ув’язненням. Заявник стверджував, що у 2008 році в лондонській квартирі Спейсі він піддавався примусовому оральному сексу. Спейсі стверджував, що зустріч відбулася за згодою та надав записи телефонних розмов, які суперечили версії позивача.

Спочатку Кевіну Спейсі було пред’явлено звинувачення за 12 пунктами плюс доповнення до одного з них, але минулого тижня їх скоротили до дев’яти.

Адвокат захисту Патрік Гіббс сказав присяжним:

«Любити секс – не злочин, навіть якщо ви знамениті, і не злочин займатися сексом, навіть якщо ви знамениті, і не злочин займатися випадковим сексом, займатися сексом з кимось однієї статі не злочин, тому що зараз 2023, а не 1823 рік».

Виправдувальні вироки – ще одна перемога Спейсі, який раніше виграв цивільний позов на $40 млн, поданий актором Ентоні Реппом у жовтні минулого року. Репп звинуватив Спейсі у сексуальних домаганнях, але присяжні у Нью-Йорку відхилили позов.

Протягом останніх шести років Кевіна Спейсі звинувачували у різних злочинах сексуального характеру. Він втратив кар’єру, сцени з ним вирізали з фільмів, його ганьбила громадська думка. За весь цей час у суді не було доведено жодного звинувачення.

Джерела: Variety, BBC

Disqus Comments Loading...