Рубрики НовиниКрипто

З початку 2022 року користувачі протоколів DeFi через кібератаки втратили $1,6 млрд у криптовалюті (це більше, ніж у 2020 та 2021 роках разом)

Опубликовал
Тетяна Нечет

Всього за перші 4 місяці 2022 року у користувачів протоколів децентралізованих фінансів (DeFi) вкрадено понад 1,6 мільярда доларів у криптовалюті, що перевищує загальну суму, вкрадену у 2020 (516 мільйонів доларів) та 2021 роках (1,3 мільярда доларів) разом узятих. Про це свідчать результати аналізу, проведеного компанією CertiK, яка займається блокчейн-безпекою.

Найбільша сума вкрадена в березні — 719,2 мільйона доларів, що на 200 мільйонів більше, ніж було викрадено за весь 2020 рік. Цифра за березень пов’язана з експлойтом Ronin Bridge, що призвело до крадіжки криптоактивів на суму понад 600 мільйонів доларів.

У квітні CertiK зафіксувала 31 великий інцидент, майже по одному на день. У ході найбільшої крадіжки на заснований Ethereum протокол стейблкоїну Beanstalk Farms втратив 181 мільйон доларів у криптовалютах. Хакер отримав близько 76 мільйонів доларів, пише Cointelegraph.

У квітні майже 80 мільйонів доларів втратив Fei Protocol та ще 10 мільйонів доларів — Saddle Finance. Обидва протоколи звернулися до зловмисників у Twitter із пропозицією винагороди в обмін на повернення вкрадених коштів. Шанси на це невеликі. Хоча хакер, що зламав Poly Network, в 2021 році повернув майже всі 610 мільйонів доларів, а також відмовився від винагороди в розмірі 500 тисяч доларів.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

CertiK заявила, що квітень 2022 року “є рекордом за найвищими втратами в доларах в результаті атак з використанням флеш-кредитів (Flash Loans)”. Втрати від цього експлойту досягли 301,4 мільйона доларів. Для порівняння, сумарні втрати від атак з використанням флеш-кредитів у січні, лютому та березні 2022 року становили лише 6,7 мільйона доларів.

За даними DefiLlama, аналіз експлойтів DeFi цього року проводиться з урахуванням того, що загальна заблокована вартість (TVL) у децентралізованих фінансах уперше з 16 березня впала нижче за 200 мільярдів доларів.

Disqus Comments Loading...