Заряджання Apple iPhone 15 Pro від USB-C павербанку працює навпаки – він заряджає зовнішню батарею

Опубликовал
Андрей Русанов

З отриманням роз’єму USB-C Apple iPhone 15 Pro отримав і здатність реверсивного заряджання. Акумулятор iPhone може поповнити запас енергії іншого смартфона, бездротових навушників, розумного годинника. З потужними зовнішніми батареями він мав би працювати як і інші смартфони – тільки заряджатися від них. Але вийшло не так.

Коли користувач Reddit під’єднав свій iPhone 15 Pro до новенького павербанку Anker, він був здивований: iPhone заряджав зовнішню батарею, а не навпаки. Інші користувачі помітили таку ж поведінку iPhone 15 Pro й стосовно iPad, з великою батареєю та достатнім запасом заряду.

I plugged my iPhone 15 pro into this brand new Anker power band and the power bank is drawing power from the iPhone. How do I switch it to provide power to the iPhone?
byu/Utah_Golf iniPhone15Pro

Цікаво, що в Anker знали про таку ваду iPhone 15. Компанія рекомендує заряджати його від порту USB-A через звичайний перехідник, щоб унеможливити зворотний процес. Така обізнаність Anker не дивує – насправді про проблему повідомляли інсайдери ще до релізу нових iPhone.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Негаразд має вигляд такого, який можна вирішити програмним шляхом, без будь-яких апаратних змін. Але Apple досі цього не зробила і невідомо, чи визнає компанія проблему та чи готує фікс. Сама технологія реверсивного заряджання добре відпрацьована на Android-смартфонах, які мають цю корисну функцію вже деякий час.

Джерело: Wccftech

Disqus Comments Loading...