Рубрики НовиниСофт

Застосунки Google Messages отримали наскрізне шифрування в групових RCS-чатах

Опубликовал
Юрій Орос

Google у своєму блозі повідомила, що усі групові RCS-чати в застосунках Messages для Android та Wear OS отримали наскрізне шифрування (E2EE).

RCS — це сучасний промисловий стандарт динамічного обміну повідомленнями, наступник SMS. Разом із наскрізним шифруванням можна бути впевненими, що діалоги залишаться приватними.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Google увімкнула RCS за замовчуванням як для нових, так і чинних користувачів. За потреби можна ввімкнути або вимкнути функцію в налаштуваннях.

E2EE раніше було доступне тільки для індивідуальних повідомлень. Наскрізне шифрування не завжди коректно працює щодо повідомлень між Android та iOS. Apple не підтримує RCS, натомість використовує власне рішення для власного застосунку iMessage. Хоча Google докладає значних зусиль для просування RCS та невтомно переконує Apple перейти на цей протокол для уніфікації спілкування користувачів iPhone та Android.

Disqus Comments Loading...