Рубрики НовиниСофт

Завершився груповий етап The International 2022 з Dota 2, трансляції матчів плей-офф розпочнуться вранці 20 жовтня

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія Valve проводить свій традиційний щорічний турнір з Dota 2 — The International. У рамках чемпіонату 2022 року вже завершився груповий етап (проходив 15-18 жовтня), і завтра розпочнуться матчі плей-офф.

Плей-офф The International 2022 за Dota 2

З 20 по 23 жовтня у двох етапах плей-офф зійдуться 16 команд, які намагатимуться продемонструвати всі свої вміння та навички у боротьбі за грошові призи. Команда NaVi (Natus Vincere) вилетіла з кваліфікації турніру та не зможе поборотися за призи. З учасниками 1 раунду нижньої сітки та чвертьфіналу верхньої сітки можна ознайомитись у наступній таблиці.

20 жовтня о 5 ранку за Київським часом розпочнуться перші матчі. Українські шанувальники Dota 2 зможуть переглянути трансляції на наступних каналах:

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Призовий фонд

Призовий фонд чемпіонату The International 2022 з Dota 2 становить понад $16 млн. Він формується від відсотка продажу бойового пропуску. Найбільший за сумою внесок зробили користувачі з Китаю ($9,3 млн), за ними йдуть росія ($6,4 млн) та США ($3,9 млн). Водночас Україна увійшла до ТОП5 країн з підтримки Valve. Українці зі своїх кровних направили до призового фонду турніру понад $1,5 млн, хоча за нинішніх обставин донати на ЗСУ виглядають доречнішими.

Valve та росія

Додамо, попри те, що росія розв’язала криваву війну в Україні, влаштовує терористичні обстріли житлових будинків та об’єктів цивільної інфраструктури, компанія Valve надмірно (якщо не сказати – зайве) доброзичлива до агресора.

Так, в той час, як багато компаній залишають росію і згортають там свою діяльність, наприкінці вересня Valve запустила офіційну спільноту в російській соціальній мережі «Вконтакте».

Крім того, Valve змушує українських коментаторів The International 2022 з Dota 2 працювати разом з росіянами, повідомляє ресурс AIN. Компанія не дозволяє створити повністю українську зміну. Також Valve збільшила розмір російської команди коментаторів (з 12 осіб у 2021 році до 37 осіб у 2022 році), майже вдвічі скоротивши кількість українських коментаторів (з 13 осіб у 2021 році до 7 осіб у 2022 році). Нарешті у зв’язку з поступовим закриттям кордонів з росією Valve вирішила перенести студію з Осло до Казахстану.

Disqus Comments Loading...