Знову?Знову! Сім роботаксі Waymo перекрили рух однією з автомагістралей Сан-Франциско

Опубликовал
Володимир Скрипін

Повністю безпілотні автівки продовжують бороти дорожні конуси — новий курйоз стався із кортежем із семи безпілотників Waymo, які тимчасово перекрили рух на з’їзді з автомагістралі Сан-Франциско.

На інцидент, який стався пізно ввечері 16 квітня (близько 21:30), звернуло увагу видання TechCrunch. Це не перший випадок, коли безпілотники Waymo спричиняють проблеми на дорогах, але перший задокументований (на відео) інцидент, який стався на швидкісній автомагістралі (на з’їзді з авеню Потреро, 101). На шляху повернення в депо перше роботаксі в колоні натрапило на перекриття дороги з конусами, а далі все, як в тумані. Перший безпілотник Waymo, впершись у загородження, з’їхав зі смуги руху, заблокованої конусами, а за ним з’їхали ще шість інших роботаксі Waymo, і рух ділянкою був повністю паралізований. На відео з місця події можна побачити, як водії інших автор, не витерпівши лихої долі, виходять, щоб прибрати конуси та розчистити шлях збентеженим роботаксі Waymo.

Представник Waymo у коментарі TechCrunch пояснив, що іншого шляху, окрім виїзду на автомагістраль, не було, зазначивши, що компанія відразу відправила спеціальну команду швидкого реагування для примусового розчищення шляху й вся операція з евакуації безпілотників тривала не більше 30 хвилин.

Місяць тому каліфорнійський регулятор дозволив Waymo експлуатувати службу роботаксі на автострадах Сан-Франциско без водія, але команда не поспішає і досі тестує технологію обережно з водієм-страхувальником на передньому сидінні. У Waymo розповіли, що покроково переходять до експлуатації служби роботаксі на автомагістралях у звичайному режимі без водія-страхувальника — спочатку Аризона, потім вже Каліфорнія.

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Залишається пригадати Cruise — підрозділ General Motors (GM) з виробництва безпілотних автомобілів впав в немилість регуляторів після численних інцидентів за участю безпілотників компанії через блокування пожежників та машин швидкої допомоги, зокрема й нещодавнього епізоду наїзду на пішоходів. Раніше міська влада та місцеві жителі неодноразово скаржилися на відсутність можливості швидко розчистити затор з роботаксі чи виписати штраф за порушення ПДР — у Сан-Франциско, наприклад, правоохоронці не можуть штрафувати безпілотники без водіїв. Водночас інколи самі безпілотники стають жертвами з боку вандалів-людей —  не так давно в тому ж Сан-Франциско група невідомих атакувала, розтрощила та підпалила один з новеньких електричних Jaguar Waymo.

Disqus Comments Loading...