Звіт Nintendo: 107 млн проданих Switch, $13 млрд доходу за рік, понад 30 млн копій ігор Pokémon

Опубликовал
Максим Григор'єв

Nintendo випустила звіт про продаж за фінансовий рік, що закінчився 31 березня, у якому розповіли про $13 млрд доходів. Це менше в порівнянні з $13,48 млрд роком раніше. Це можна пов’язати з дефіцитом напівпровідників і великим продажем гри Animal Crossing у 2020 році, що в порівнянні і дає таку різниці.

Аналітики очікували, що за четвертий фінансовий квартал, що закінчився 31 березня, Nintendo звітуватиме про доходи в розмірі $3,34 млрд. За повний рік аналітики чекали на виручку в розмірі $16,59 млрд.

Також операційний прибуток за повний фінансовий рік склав $4,54 млрд, що нижче, ніж $4,91 млрд роком раніше. Прибуток, що припадає на власників материнської компанії, склав $3,66 млрд. проти $3,68 млрд. роком раніше.

Продаж Switch перевищив 107,6 мільйона одиниць обладнання, а загальний обсяг продажів обігнав продажу консолі Wii.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

У четвертому фінансовому кварталі, що закінчився 31 березня, Nintendo поставила 4,1 мільйона консолей Switch, що означає, що за весь фінансовий рік компанія продала 23,1 мільйона пристроїв. Це відповідає переглянутому плану у 23 мільйони, але на 20% менше, ніж минулого року, через брак напівпровідників.

У планах Nintendo на новий фінансовий рік – постачання 21 мільйона консолей Switch, але прогнозується зниження виторгу та операційного прибутку. Це може означати, що цикл Switch, можливо, досяг свого піка. Nintendo розраховує продати цього року 210 мільйонів одиниць програмного забезпечення проти 235 мільйонами попереднього року.

Компанія очікує результатів у галузі програмного забезпечення від гри Nintendo Switch Sports (випущеної у квітні), а також запланованих релізів «Xenoblade Chronicles 3» у липні та Splatoon 3 у вересні. Наприкінці 2022 року очікується дебют Pokémon Scarlet та Pokémon Violet.

Але однією з найуспішніших стала Pokémon Legends: Arceus, якій продали 12,6 мільйона одиниць протягом кварталу, а за рік було продано понад 30 мільйонів копій ігор серії.

Нещодавно випущені Pokémon Legends: Arceus і Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl стали лідерами продажів для бренду. Першу продали 12,64 мільйонами копій, а другу – 14,65 млн. Це дивовижний результат для серії, завдяки якому продаж серії Pokémon досяг 27 млн. копій за рік.

Крім того, на допомогу серії прийшли 3,18 млн. додаткових копій «Pokémon Sword and Shield», 2,4 млн копій «New Pokémon Snap» і 1,25 млн копій «Let’s Go, Pikachu/Eevee».

Ще один бестселер – «Kirby and the Forgotten Land» – було продано у кількості понад 2,1 млн. копій за перші два тижні продажу. Ексклюзив для Switch дебютував 25 березня. Це перший 3D-платформер Кірбі.

Остання частина франшизи, двомірний сайдскролер 2018 Kirby Star Allies, продалася тиражем близько 3,42 мільйона копій станом на 31 грудня 2020 року. Ці цифри можуть здатися невеликими в порівнянні з тим, що можуть зробити такі франшизи, як Pokémon, але Kirby завжди була скромнішою серією.

Загалом, у наступному фінансовому році Nintendo очікує виторг у розмірі $12,27 млрд, операційний прибуток у розмірі $3,84 млрд і прибуток, що припадає на власників материнської компанії, у розмірі $2,61 млрд.

Disqus Comments Loading...