Рубрики НовиниКрипто

Звіт Tether показує скорочення запасів комерційних паперів на 16,8% у резерві стейблкоіну

Опубликовал
Максим Григор'єв

Через тиждень після того, як стейблкоін Tether ненадовго втратив прив’язку 1:1 до долара, звіт за перший квартал 2022 року показує, що компанія скоротила комерційні папери у своїх резервах USDT на 16,8%.

Згідно зі звітом, станом на 31 березня резерви Tether у розмірі $82 млрд на 86% складалися з грошових коштів та їх еквівалентів, корпоративних облігацій на $4 млрд, забезпечених кредитів на $3 млрд та інших інвестицій, таких як криптовалюти, на $5 млрд.

Кошти та їх еквіваленти на 52% складалися з казначейських облігацій США, які вважаються безпечними та високоліквідними. 37% коштів – із комерційних цінних паперів, а решта – із фондів грошового ринку та фактичних грошових депозитів. Незначна частина – близько $286 млн – у неамериканських державних облігаціях.

Сам звіт, який пропонує докладну інформацію про резерви до 31 березня, показує скорочення запасів комерційних паперів компанії на 17% з кінця 2021 року.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Це означає, що зараз USDT підтримує резерви у розмірі $20 млрд.

Комерційний папір є короткостроковий незабезпечений борг, випущений корпорацією. У супровідному пресрелізі сказано, що з того часу компанія досягла ще більшого прогресу.

«Фактично, з 1 квітня 2022 року в Tether відбулося додаткове скорочення комерційних паперів на 20%, що ми покажемо у звіті за другий квартал 2022 року».

Пауло Ардоїно, головний технічний директор Tether

Минулого року лише близько 3% пропозиції Tether було забезпечено готівкою, попри заяви компанії, що вона на 100% забезпечена готівкою.

З того часу Tether перебуває під значним тиском, збільшуючи кошти та скорочуючи частку комерційних паперів у своїх резервах.

У вересні 2021 року, коли китайські забудовники Evergrande і Kaisa перебували під загрозою дефолту облігацій у доларах США, комерційні папери становили $31 млрд із резервів компанії в $69 млрд.

За словами голови Комісії з торгівлі ф’ючерсами, кількість випадків шахрайства та маніпуляцій, пов’язаних з криптовалютою, вимагає від регуляторів більше ресурсів.

Хоча Tether не розкриває, які компанії випустили ці комерційні папери, він неодноразово звертав увагу на той факт, що він є частиною його резервів, що скорочується.

Останній звіт включає посилені формулювання та попередження від MHA Cayman, бухгалтерської та аудиторської фірми, розташованої на Кайманових островах, про те, що її оцінка враховує нестабільні ринкові умови.

Disqus Comments Loading...