IT-компанія Innovation Group зберегла команду та шукає нових фахівців. Як вона зараз працює та які є вакансії

Опубликовал
Партнерский материал

IT-компанія Innovation Group працює в Україні з 2009 року. Вона розробляє програмне забезпечення й об’єднує понад 250 фахівців. Innovation Group продовжує виплачувати повні зарплати, премії та бонуси,  не планує скорочувати штат, а також шукає нових людей у команду.

У партнерському матеріалі з Innovation Group HR-менеджерка компанії Анна розповідає, як вдається підтримувати робочі процеси з початку війни, донатити на армію та рухатись заради розвитку.

Партнерський матеріал?

Як ми пережили перші тижні війни

Усе почалося за декілька днів до 24 лютого. Тоді з’явилися новини про перенесення багатьох посольств із Києва до Львова і тривожні повідомлення в західних ЗМІ про те, що росія планує почати наступ на Україну. Після кризових часів з COVID-19 Innovation Group була готова до надзвичайних ситуацій. Було складно повірити в повномасштабну війну, але керівництво компанії згуртувало зусилля і швидко ухвалило всі необхідні рішення, щоб продовжувати працювати в нових умовах.

Innovation Group позиціює себе як корпоративно-соціально відповідальна компанія, тому перш за все подбала про своїх працівників. Їм надали додаткові вихідні, щоб розв’язати питання з переїздом і прийти до тями після емоційних потрясінь. До того ж люди могли скористатися своїми звичайними вихідними. А в березні компанія передчасно видала зарплати, щоб підтримати працівників у форс-мажорних обставинах.

Ще ми створили в Telegram внутрішню групу, де тоді інформували про евакуацію і досі допомагаємо одне одному, відповідаємо на запитання щодо ситуації на кордонах та обмінюємось новинами.

За кілька днів HR-команда зібрала дані про місцеперебування всіх співробітників та їхні плани на найближчий час. Щоб отримати актуальну інформацію, запустили розширені онлайн-опитувальники. Плануємо оновлювати їх щомісяця – так ми будемо знати актуальний статус кожного члена команди.

Подивитись вакансії в Innovation Group

Innovation Group донатить на ЗСУ та постраждалим від війни

В умовах війни IT-сектор став однією із потужних і мотивованих сил у тилу. Найбільші технологічні компанії переказують великі суми на допомогу ЗСУ, а айтівці вступають до IT-армії України. Innovation Group приєдналася до таких компаній.

З першого дня війни ми оголосили збір коштів на допомогу ЗСУ. За тиждень працівники зібрали 132 тис. грн. Уже до 3 березня компанія перерахувала першу допомогу на загальну суму 2,2 млн грн. До того ж тероборона Одеси отримала аптечки, господарські товари, пайки, чай і каву. До 12 липня ще 100 тис. грн перерахували до Приморської райадміністрації міста – на них військовослужбовцям закупили бронежилети, каски, радіостанції та інше необхідне приладдя.

Innovation Group допомагає і постраждалим від російської агресії. Резонансною була трагедія у селищі Сергіївка Одеської області. 1 липня від удару російської ракети загинуло 28 людей, і багато постраждалих опинилися без житла.

Компанія зібрала кошти та переказала 51 884 грн у благодійний фонд «Добрі Справи». Окремо співробітники зібрали та передали постраждалим речі.

У внутрішньому чаті керівництво компанії регулярно інформує працівників про надану допомогу. Це підтримує атмосферу довіри, щоб і надалі спільно допомагати країні.

Зберегти та розвивати бізнес в умовах воєнного стану – вкрай складне, але важливе завдання. Щоб Збройні сили України продовжували боротися на фронті, фінансова система країни не має бути знекровленою. Тому дуже важливо, щоб економіка працювала та приносила свої дивіденди.

Подивитись вакансії в Innovation Group

Як переналаштували робочі процеси

Останні дослідження в Україні свідчать про те, що в умовах воєнного стану в багатьох компаніях до 30% працівників змінили місце проживання – переїхали як у межах країни, так і за кордон. В Innovation Group приблизно аналогічна ситуація.

Попри це, компанія зберегла повний штат і надала кожному члену команди комфортні умови для роботи. Колеги за кордоном працюють віддалено за зручним графіком. Деякі співробітники також поповнили лави ЗСУ. Компанія зберігає їхні місця, 100%-у ставку та всі наявні бонуси. Звісно, ​​за таких умов довелося зробити деякі кадрові перестановки, щоб налагодити безперебійний робочий цикл у командах. Innovation Group не планує скорочувати штат, щобільше – вона відкрила нові вакансії та запрошує на роботу українських айтівців.

HR-відділ приділяє особливу увагу модифікації робочого простору працівників. З перших днів війни компанія повністю перейшла на дистанційний режим роботи. Кожного співробітника забезпечили сучасною технікою.

З липня всім охочим ми пропонуємо працювати в офісі. У разі повітряної тривоги команда йде до бомбосховища.

В Innovation Group використовують сучасні програми для якісної взаємодії всередині команд незалежно від того, де хто знаходиться – в офісі або за його межами. Ми забезпечили людей останніми версіями програм для розробки, підтримки та просування вебзастосунків.

Що із заробітними платами

З початку війни 29 із 64 українських компаній урізали заробітні плати співробітникам. Innovation Group не входить до їхнього числа і продовжує виплачувати повні зарплати, премії та бонуси. 

Для колег, які перебувають за кордоном, ми передбачили різні варіанти платежів, які вони вибирають в онлайн-опитувальнику. Компанія зберегла всі святкові та неробочі дні. Працівники, як і раніше, можуть брати відпустки, вихідні та лікарняні.

Подивитись вакансії в Innovation Group

Які в нас плани

Innovation Group вкотре переконалася, що головною її цінністю є люди. З початку війни членам команди вдалося згуртуватися і зберегти бадьорість духу. Завдяки грамотним рішенням HR-команди й тимлідів люди швидко адаптувалися до нових реалій. Щобільше, колеги знаходять себе у волонтерстві, благодійності та підтримці економіки України.

Зараз зберегти та розширяти штат співробітників – найважливіша задача, щоб якісно обслуговувати поточні проєкти та гарантувати подальший розвиток компанії. В умовах війни Innovation Group вважає пріоритетом підтримати українських айтівців. До команди запрошують кандидатів з бажанням працювати із сучасними технологіями, підіймати свою кваліфікацію із хмарними сервісами та бути частиною патріотично налаштованої IT-сім’ї.

Партнерський матеріал?

Дивитися нові вакансії

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Партнерский материал
Теги Innovation Group