Рубрики Пристрої

Обережно, Steam Deck! Valve блокує акаунти українців, які намагаються купити консоль через американський регіон

Опубликовал
Вадим Карпусь

16 листопада до продажу надійшла нова версія портативної ігрової консолі Steam Deck OLED. Одночасно стартував продаж варіанта Limited Edition з унікальним напівпрозорим дизайном.

Хоча сторінка Steam Deck доступна українською мовою, оформити замовлення пристрою з українського регіону не можна. Про це свідчить напис на сайті Steam. Однак це обмеження не зупиняє деяких українців, і вони все ж таки намагаються купити Steam Deck, змінивши свій регіон на «схвалений» для покупки. Але це призводить до сумних наслідків.

Користувач RendarosUA написав у X (раніше Twitter), що сервіс Steam почав блокувати українців, які намагаються купити лімітовану версію Steam Deck OLED через американський регіон. При цьому обмежується не тільки можливість купити консоль, а й блокується весь обліковий запис користувача з бібліотекою ігор.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

RendarosUA звернувся до техпідтримки Steam, але поки не написав, чи отримав відповідь. Однак він додав, що блокуються також польські облікові записи, через які купувалися консолі Steam Deck для українців.

Наразі немає легального способу купити Steam Deck OLED в Україні. Як свідчать останні події, Valve контролює обхід регіональних обмежень та блокує облікові записи за такі спроби. Тож краще утриматися від такого способу придбання консолі.

Disqus Comments Loading...