Рубрики Новости

Мінцифра візьме розробника фейкової копії Дії до себе на «‎перевиховання в ІТ» — до суду він працюватиме у відомстві над «‎кількома соціально значущими проєктами»

Опубликовал
Володимир Скрипін

Історія з розробника фейкової копії застосунку Дія, яка дозволяла створювати підроблені документи, отримала неочікуване продовження — Мінцифра вирішила взяти 21-річного жителя Запоріжжя до себе на «‎перевиховання в ІТ». До суду він буде працювати над соціальними проєктами в Мінцифрі, повідомила пресслужба відомства.

Цю ідею запропонували в Міністерстві внутрішніх справ, розповів у своєму Telegram-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. У перемовинах взяли участь Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

«‎Хлопець виявився трохи сором’язливим, але дуже розумним, начитаним. Уже встиг попрацювати арбітражником, вміє програмувати й сам збирає весь дизайн у Figma. Тому ми вирішили дати йому шанс виправитись. Одним з його перших завдань є розробка різного дизайну соціальної реклами у підтримку вакцинації та проти вживання алкоголю молоддю. Призначимо у Мінцифрі куратора, який контролюватиме роботу. Спробуємо спрямувати його вміння у потрібному напрямку»

Михайло Федоров,

віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України

Міністр також зазначив, що попри надану можливість на виправлення, хлопець отримає покарання за рішенням суду. Санкція статті Кримінального кодексу України, за якою відкрито кримінальне провадження (ч. 2 ст. 361 — несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку), передбачає до шести років позбавлення волі.

Онлайн-курс "Арт Менеджер" від Skvot.
Навчіться шукати фінансування та планувати бюджет, керувати командою, запускати артпроєкти та пітчити їх так, щоб великі компанії захотіли колабитися.
Детальніше про курс

Також він зазначив, що у майбутньому Мінцифра буде створювати проєкти, щоб долучати молоді таланти для самореалізації, тим самим не даючи їм порушувати закон. “Одне прошу: не намагайтеся більше нічого підробляти. Цей канал доступу до Мінцифри не працює”, — також зазначив Федоров.

 

Disqus Comments Loading...